Dodge Caliber - Naprawa pomp wtryskowych Lublin

14 Wrz 2015, 08:28

Cześć wszystkim!
Jestem posiadaczem Dodge'a Caliber z silnikiem 2.2 CRD. Autko urzekło mnie wyglądem oraz okazjonalną ceną. Niestety okazało się że samochód wymaga pewnych napraw. Najpierw wymiana kompletu sprzęgła a teraz prawdopodobnie pompa lub wtryskiwacze. Objawy są takie, że silnik nie zawsze odpala co doprowadza mnie już do szału. Mechanicy po dwu dniowych testach ustalili, że przyczyną takiego objawu jest usterka układu wtryskowego. Radzą mi, aby wysłać wymontowaną pompę do serwisu jakiegoś w Lublinie, gdzie naprawiają pompy. Nie wiem czy wysyłać przy okazji wtryskiwacze?
Pikole
Nowicjusz

Auto: Dodge Caliber
Silnik: 2.2 CRD 163 KM
Paliwo: Diesel

20 Wrz 2015, 21:22

Do wtryskiwaczy tylko któryś z serwisów boscha. Jest ich bardzo dużo w Polsce na pewno znajdziesz coś w swojej okolicy. Ja naprawiałem pompę akurat i mam dobre doświadczenia z tą siecią.
mleczko
Nowicjusz

Auto: Opel Zafira C
Silnik: 2.0 CDTi 165 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...
    Fotel Alpine
    Legendarna zwinność Alpine wynika z niewielkiej masy auta. Nasi inżynierowie zastosowali tę zasadę przy projektowaniu fotela, dzięki któremu kierowca i maszyna stają się jednością. Ultralekki fotel kubełkowy Siedzenie ...