Dodge charger problem ABS

21 Maj 2020, 05:26

Witam, jakiś czas temu kupiłem Dodge charger 5,7 hemi 2016r. Odkryłem w nim taką wadę: przy hamowaniu ostrym na suchym przednie koła się ciągną bez ABS, przy ostrym hamowaniu na mokrym znowu przednie koła się ciągną i jeszcze zarzuca tyłem auta (boczny poślizg) Zadne alarmy, kontrolki się nie Świecą. Opony letnie nowe , na zimowych tak samo się zachowuje układ hamulcowy. Proszę o poradę bo to jest bardzo niebezpieczne. Pozdrawiam
Wiktor3
Obserwowany

21 Maj 2020, 08:59

W tym przypadku trzeba dokładnie zdiagnozować cały układ ABSu. Być może ktoś wcześniej coś tam kombinował. Teoretycznie przy niesprawnym układzie ABSu powinieneś otrzymać komunikat o tym że nie działa.

Czy sprowadzałeś auto z USA i było ono po kolizji?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Maj 2020, 20:08

Witam, tak sprowadzony z USA po kolizji. Gdy się nawet podłączy komputer to jest czysto. Kontrolki wszystkie działają a jest kicha...
Wiktor3
Obserwowany

24 Cze 2020, 14:07

Trzeba by było jakiś porządny sprzęt którym dostaniesz się do sterownika ABS i porządnie go zdiagnozujesz. Z twojego opisu wygląda to tak jak byś nie miał w ogóle ABSu, a pewnie co za tym idzie nie działa również i kontrola trakcji.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia GT4 Stinger: 315 KM w koreańskim coupe
    Kia zaprezentowała koncepcyjne coupe o nazwie GT4 Stinger na salonie w Detroit. Pod maską Kia GT4 Stinger znajduje się turbodoładowany silnik benzynowy o pojemności 2 litrów, generujący moc 315 KM. Napęd jest przenoszony ...