REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Wszystko na to wskazuje. Opona zimowa jest bardziej miękka ma też bardziej elastyczne ranty które lepiej tłumią wszelkie drgania. Wszystko to co opisałeś wskazuje właśnie na to że opony letnie słabiej je tłumią przez co część z nich przenosi się na samochód i układ kierowniczy.krzychuku napisał(a): I czemu to jest wyczuwalne dopiero po zmianie opon zimowych na letnie? Kwestia amortyzacji gumy?
Na pewno będzie coraz gorzej.krzychuku napisał(a):drganie narasta z upływem km. Wyczuwalne już przy 70-80km/h, mocno wyczuwalne przy 120-140km.
Myślę ze prościej będzie podjechać na SKP i tam bez problemu można sprawdzic owalizację tarcz hamulcowych...Rokiko napisał(a): Można to zrobić na samochodzie po ściągnięciu kół.
Na wszystkich SKP mają taką możliwość? Tego nie wiedziałemMigi60 napisał(a):Myślę ze prościej będzie podjechać na SKP i tam bez problemu można sprawdzic owalizację tarcz hamulcowych...
Spędzilem tam 15 lat a więc chyba wiem co "dzieciole"...Rokiko napisał(a):Na wszystkich SKP mają taką możliwość?