Dodge Journey 2010 Diesel manual problem z uruchomieniem

03 Lut 2020, 22:44

Witam,
Mam taki problem. Auto po prostu zgasło na drodze. Przy próbie uruchomienia można było usłyszeć tylko stukot rozrusznika i zero reakcji. Po przewiezieniu auta do autoryzowanego serwisu tej marki w Chorzowie. Oczywiście sprawdzono rozrusznik, ale wszystko oki. Następnie akumulator, też w porządku. Wymieniono stacyjkę oraz zakodowano na nowo kluczyki i też nie pomogło. Następnie jeszcze wymieniono skrzynkę bezpieczników, a auto milczy jak zaklęte. W serwisie mówią, że już sami nie wiedzą, co się dzieje i kończą im się pomysły aby rozwiązać tą sytuację . Proszę może ktoś spotkał się z tym i może pomóc rozwiązać problem.
marek1973r
Nowicjusz

• 04 Lut 2020, 20:02

marek1973r napisał(a):Wymieniono stacyjkę oraz zakodowano na nowo kluczyki i też nie pomogło. Następnie jeszcze wymieniono skrzynkę bezpieczników, a auto milczy jak zaklęte.
    Czemu oni to wymieniali zamiast zacząć od sprawdzenia błędów? Były jakieś, wiesz coś o nich? Pompa paliwa jest sprawna, układ nie jest zapowietrzony, wtryski są sprawne, regulator ciśnienia paliwa?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

05 Lut 2020, 22:39

żadnych błędów komputer nie ma .ani nie zostały zapamiętane
    marek1973r
    Nowicjusz

07 Lut 2020, 18:33

No to dziwne. Rozumiem że nie odpaliłeś auta?
    Sprawdź czy paliwo dochodzi i czy świece grzeją. Od tego bym zaczął.

Jednak tak myślę że może to być też problem typowo elektryczny, jakieś odcięcie i koniec. posprawdzaj wszystkie bezpieczniki i przekaźniki.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!