Dodge Journey 2010 Diesel manual problem z uruchomieniem

03 Lut 2020, 23:44

Witam,
Mam taki problem. Auto po prostu zgasło na drodze. Przy próbie uruchomienia można było usłyszeć tylko stukot rozrusznika i zero reakcji. Po przewiezieniu auta do autoryzowanego serwisu tej marki w Chorzowie. Oczywiście sprawdzono rozrusznik, ale wszystko oki. Następnie akumulator, też w porządku. Wymieniono stacyjkę oraz zakodowano na nowo kluczyki i też nie pomogło. Następnie jeszcze wymieniono skrzynkę bezpieczników, a auto milczy jak zaklęte. W serwisie mówią, że już sami nie wiedzą, co się dzieje i kończą im się pomysły aby rozwiązać tą sytuację . Proszę może ktoś spotkał się z tym i może pomóc rozwiązać problem.
marek1973r
Nowicjusz

• 04 Lut 2020, 21:02

marek1973r napisał(a):Wymieniono stacyjkę oraz zakodowano na nowo kluczyki i też nie pomogło. Następnie jeszcze wymieniono skrzynkę bezpieczników, a auto milczy jak zaklęte.
    Czemu oni to wymieniali zamiast zacząć od sprawdzenia błędów? Były jakieś, wiesz coś o nich? Pompa paliwa jest sprawna, układ nie jest zapowietrzony, wtryski są sprawne, regulator ciśnienia paliwa?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

05 Lut 2020, 23:39

żadnych błędów komputer nie ma .ani nie zostały zapamiętane
    marek1973r
    Nowicjusz

07 Lut 2020, 19:33

No to dziwne. Rozumiem że nie odpaliłeś auta?
    Sprawdź czy paliwo dochodzi i czy świece grzeją. Od tego bym zaczął.

Jednak tak myślę że może to być też problem typowo elektryczny, jakieś odcięcie i koniec. posprawdzaj wszystkie bezpieczniki i przekaźniki.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

11. zlot Master Truck - Opole 2015
      Z wielką radością ogłaszamy, że na tegorocznym zlocie Master Truck, ku wielkiej uciesze zgromadzonej publiczności, wśród wystawionych modeli ciężarówek obecny będzie też fiński "Highway Hero", bowiem swój ...
      BMW M6 Gran Coupe - wysokie osiągi i luksus
      Trzeci wariant nadwoziowy rasowego samochodu sportowego BMW M6 zostanie zaprezentowany światu jako BMW M6 Gran Coupe, dołączając do znanych już modeli Coupe i Convertible. Nowy członek rodziny M6 nie wyrzekł się ani wyjątkowego ...