Dodge Journey 3.6v6 2015 nie działa bluetooth

19 Paź 2024, 11:34

Witam mam problem,

Mianowicie od niedawna posiadam Dodge Journey 3.6 v6 USA 2015, wszystko działało ale był mega brudny dałem go do prania i po tym w Radio przestał działać Bluetooth. Nie mogę w ogóle wejść w ustawienia Bluetooth telefon się nie łączy. Wcześniej było ok? Ktoś ma jakieś doświadczenie? Nie znam się za bardzo wiem że jest to Uconnect ale mam taki mały wyświetlacz radia dotykowy ale niewielki :) proszę o pomoc! Pozdrawiam
JourneyBlue
Obserwowany

20 Paź 2024, 09:12

Być może potrzebne jest odłączenie radia od prądu w celu resetu systemu ale sprawdź najpierw czy nie będziesz potrzebował kodu do odpalenia radia.

To najprostszy sposób na sprawdzenie czy zadziała bo czasem soft w radiu potrafi się zawiesić i przestają działać pewne funkcje.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Paź 2024, 14:18

Dzięki udało się naprawić gdyby ktoś miał podobny problem to trzeba wyjąć bezpiecznik 131 pod schowkiem pasażera i powinno pomóc :) pozdrawiam
JourneyBlue
Obserwowany

01 Sty 2025, 12:17

witam, będę dopiero miał dodge journey 3,6 v6 z 20217r, z usa, pytanie czy w tym modelu w ogóle jest BT? bo trochę nim jeździłem i nie mogłem znaleźć opcji włączenia tego, w radiu nie znalazłem ustawień BT, tak jakby nie było wcale. Czy to możliwe?
Jarogniew
Obserwowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Ponad 210-konna Toyota Yaris
    Sportowa wersja Yarisa z mocnym silnikiem benzynowym. Wraz z nim Toyota powraca do segmentu hot hatchów. Auto o 3-drzwiowym nadwoziu i silniku 210 KM to ogniwo łączące Yarisa WRC z rynkową linią najpopularniejszego ...