Dodge Ram 1500 5.7 HEMI

29 Lut 2012, 12:21

Za przeproszeniem, wkur***** się, otóż jak wiadomo, chleje to paliwa jak ch...a. tak wiem znajdą się ludzie którzy za chwile będą krzyczeć to sprzedaj auto, albo zarób na paliwo.. Ok racja racją, ale moja sytuacja finansowa się lekko zmieniła. powoli pieniądze na samochód przerastają wydatki na dom :( co jest niestety niedopuszczalne. nie zamienię dziecka i żony na samochód :P chodź ktoś się znajdzie :P

Otóż szukam warsztatu w Warszawie który zrobi to w przystępnej cenie. Najlepiej BRC. Jest ktoś tutaj kto mógłby polecić jakiś porządny warsztat? Kolega polecił mi ENERGY GAZ POLSKa, ale może ktoś coś się wypowie, bo mieszkam niedaleko i po prostu mnie zainteresował
mileczka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 01 1992
Auto: Peugeot 106

29 Lut 2012, 17:17

lpg-forum.pl, zarejestruj się, zapytaj w odpowiednim dziale jaką instalację w odpowiedniej dla ciebie cenie można założyć i kogo najbliżej polecają. Ludzie tam znają się na rzeczy i nie wcisną ci badziewia. Nie będziesz żałował, czasem może wyjść, że trzeba dać trochę więcej niż się zakładało na montaż instalacji gazowej, ale to wynika wyłącznie z dużej popularności zakładania najtańszego badziewia w wielu zakładach (przez co wielu sądzi, że poniżej 2 tysięcy zł założą dobrą instalację), co oczywiście przekłada się na niską cenę. Warto raz, a dobrze założyć i nie mieć później problemów.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

03 Mar 2012, 11:10

Zdecydowanie zgadzam się, że nie warto w taki jeszcze samochód pakować instalacji poniżej 2 tyś zł bo bałbym się, że jeszcze go szybciej zniszczę niż markową droższą, ale sprawdzoną instalacją. Mówię kolega mi poleca BRC Sequent P&D , inni Landirenzo Omegas ale ta jest ciut droższa, z tą 1 miałem o tyle styczność że widzę u nich w Egp galerię nawet dodga srt.
http://www.egp.pl/galeria2.htm tutaj widzę parę dodgów, i może to by była dobra inwestycja?
SAm nie wiem piszcie ludzie i radzcie bo z każdym dniem w portfelu ubywa :(
mileczka
Nowicjusz

07 Mar 2012, 12:46

i co nikt nie ma pomysłu itp co robić?
mileczka
Nowicjusz

08 Mar 2012, 18:59

Tu się nie dowiesz, zajrzyj tu: www.lpg-forum.pl
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Rok produkcji: 1992

09 Mar 2012, 19:50

Dowie,się dowie.Właśnie wybitnie sensowne jest zakładanie LPG to takiego Potwora,silniki HEMI to majstersztyk,który będzie chodził na LPG jak Kiepski na browarze.Masz tutaj na Forum Gościa,który montuje instalki Landi Renzo(Warszawa),masz jakiś problem jeszcze?! :wink: Jaka instalka?Dałem odpowiedź,pewnie,że jest jeszcze Prins,ale to sobie daruj bo będziesz miał kłopoty z obsługą instalki(oprogramowanie).Tylko Landi Renzo Omegas z najlepszymi wtryskiwaczami jakie są na rynku i zapchasz paszczę temu Smokowi tańszym sianem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

15 Paź 2012, 10:17

Gazować Dodge Ram ;) Ale rozumiem, koszty to jednak koszty a waha coraz droższa...
Optymi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 06 2006

15 Paź 2012, 23:16

Nie wahaj się montować instalacji do Rama. ładnie chodzą. Nie wiem jak sobie radzi BRC ale na Landirenzo Omegas śmiga.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

22 Paź 2012, 21:12

Witam.Co go gazu w Doge Ram to mam propozycję zajrzyjcię na stronę Eko-gas.de na galerię a reszty nie będę musiał tłumaczyć.Pozdrawiam.
jarek5
Obserwowany

Auto: Ford

31 Paź 2012, 15:00

BRC także się sprawdzi, to bardzo precyzyjne instalacje. Tak czy owak, nie ma się co zastanawiać nad gazem, tylko montować jak najszybciej :yes:
ecotech
Nowicjusz

Auto: VW Lupo
Silnik: 1.4 100KM

03 Sty 2013, 21:30

weź nawet nie wchodź na te LPG Forum, bo Cie jeszcze Nikoś do swojej szopy zaciągnie :D
a co do instalacji BRC to wybór bardzo dobry a jak BRC w Warszawie to tylko w EGP, zreszta wystarczy obadać galerie http://egp.pl/galeria2.htm - Dodge Ram SRT 10 u nich tłumaczy wszystko :)
Mateuszek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

04 Sty 2013, 13:47

O tak sobie kolego przerób jak tego Dodge: Instalacja LPG w Dodge Charger SRT8

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pomyski
Nowicjusz

Auto: mondeo

14 Lut 2013, 13:04

warsztatem firmy która jest wyłacznym dystrybutorem brc na polske jes czakram na ul. maciejki 12 (okecie) tel 228684899 tam zapytaj.
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan