Jaki samochód na Gaz, z dużym bagażnikiem i butlą w kole.

29 Sty 2013, 20:35

Witam,
Po pierwsze chce się przywitać jako nowy na forum. Jeżeli było już taki pytanie to przepraszam ale nie znalazłem nic takiego na tym forum ani w google. Właśnie jestem w trakcie sprzedawania swojej Corolli Kombi D4D 2.0. Szukam teraz samochodu który będę chciał przerobić na gaz. Jednak, potrzebuję samochodu z dość dużym bagażnikiem, gaz najlepiej montowany w miejscu koła zapasowego. Tu jest jednak problem, jak włożę potem koło do bagażnika to będzie zajmowało kupę miejsca, a akurat na dużym bagażniku mi zależy. Jedyny samochód który do tej pory znalazłem i spełniałby moje potrzeby to Honda CRV ponieważ butla idzie w miejsce koła zapasowego w bagażniku, a koło zapasowe jest przyczepione do bagażnika. Moje pytanie jest takie, czy są jeszcze jakieś samochody w których tak jest? Albo np. można koło podczepić pod podwozie? Z góry dzięki za pomoc.

P.s. kwota samochodu 30-35 tys zł.
jerzy110
Obserwowany

Auto: Toyota yaris verso
Silnik: 1.4 D4D
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

31 Sty 2013, 00:24

CR-V nie ma duzego bagaznika. Myslę, że lepiej juz Accord kombi lub volvo serji V. Koło co prawda musisz wozic, ale to ruchomy element który można gdzieś utknąć albo w ostateczności zostawić w domu. Moje koło od 5 lat mieszka w garażu.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

31 Sty 2013, 13:40

Renault Kangoo :) butla pod podłogą, bardzo pojemne autko, spalanie gazu 8litrów, 50zł = 200km
adieeknz
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 09 1990
Auto: Renault
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Lut 2013, 11:54

witam wszystkich dobrym rozwiazaniem jest vw sharan, seat alhambra z dobrymi silnikami 1.8t i do gazu i do tuningu w standardzie 150 km , zbiornik pod podwoziem , szybko demontowalne wszystkie siedzenia.
zmorek
Początkujący

Prawo jazdy: 13 07 1995
Auto: vw sharan
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota TS050 Hybrid po raz pierwszy w Silverstone
    W weekend 16-17 kwietnia zaczynają się Mistrzostwa Świata FIA w wyścigach długodystansowych (FIA World Endurance Championship). W 6-godzinnym wyścigu w Silverstone w Wielkiej Brytanii Toyota GAZOO Racing wystawi nowy bolid, ...