Dolalem płynu R3

07 Cze 2011, 08:46

witam posiadam audi 80 b4 przy wymianie klockow ubylo troche plynu wiec moze z 200ml dolalem R3 bo taki mialem a potrzebny mi byl samochod.... po tym zabiegu nie mam hamulca, pedal jest mieki jak proboje pompomowac, na postoju, podczas jazdy gdy wcisne hamulec to hamuje troche przednie prawe kolo i pedal schodzi do konca. odkrecilem wszystkie odpowietrzniki i wylalem plyn ten co byl, i zalalem od nowa uklad doT 4 ale pedal hamulca dalej mieki, czy ta dolewka mogla uszkodzic pompe?? odrazu po dolaniu tego R3 i pompowaniu chwile pedal byl mieki....
konieczkoo18
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

07 Cze 2011, 10:06

to raczej układ jest zapowietrzony
tibu1
Początkujący

Prawo jazdy: 18 11 2007

07 Cze 2011, 10:57

konieczkoo18 napisał(a):przy wymianie klockow ubylo troche plyn

w jaki sposób przy wymianie klocków? Rozbierałeś zaciski? ( tyłu masz zaciski czy bębny?) Jak napisał tibu1 zapowietrzony masz układ. Odpowietrz po kolei każde koło zaczynając od tylnych. Płyn musi lecieć czysty bez pęcherzyków czy drobin powietrza.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

07 Cze 2011, 11:05

z tylu mam zaciski i chcialem wbic zaciska a ze ciezko chodzi odkrecilem go calego i dopiero wtedy... ale odpowietrzalem juz z 3 razy samochod przy pompie tak samo i leci caly czas plyn....

[ Dodano: 7 Czerwiec 2011, 12:06 ]
a to nie jest wina tej dolewki plynu R3??

[ Dodano: 8 Czerwiec 2011, 15:22 ]
podczas odpowietrzania, hamulec wogole nie rosnie tylko spada na sam dol... a w okolicach pompy i serwa slychac powietrze podczas pompowania....
konieczkoo18
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...