Polonez Atu Plus-brak hamulców w tylnych kołach.

18 Cze 2011, 22:41

Witam.Mam problem z hamulcami w Polonezie Atu Plus.Trzy dni temu wymieniałem w tylnych kołach cylinderki hamulcowe,potem je odpowietrzyłem i nic.Przód hamuje a tył nie,hamulec jest miękki i bierze dopiero pod końcem.Dodam ,ze przed wymianą cylinderków Hamulec był twardszy i lepiej hamowały koła.Może ktoś mi doradzi co trzeba jeszcze zrobić bo może coś pominąłem,może w polonezie atu inaczej odpowietrza się hamulce jak w polonezie caro?.Proszę o jakąś podpowiedź i z góry dziękuję oraz pozdrawiam.Benio.
Benio
iwona.leszek
Nowicjusz

Miejscowość: Pokrzywnica

19 Cze 2011, 08:44

Ustaw samoregulatory, po lekkim naciśnięciu hamulca tylne koło powinno już zacząć zwalniać , jak tak nie masz, to regulatory. Odpowietrzasz jak każde inne auto, każde z kół parę razy, i nie żałuj płynu tylko dokładnie przepompuj układ.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

19 Cze 2011, 09:05

Spróbuję ustawić samoregulatory może to jest przyczyną.Dziękuję za podpowiedź.
Benio
iwona.leszek
Nowicjusz

Miejscowość: Pokrzywnica
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Magazyny energii z baterii samochodowych
    Toyota i Chubu Electric Power zawarły porozumienie w sprawie wspólnej budowy systemu magazynowania energii Storage Battery System na przemysłową skalę. Zostaną w nim powtórnie wykorzystane akumulatory z samochodów ...
    Hyundai Santa Fe Nowej Generacji
    "Nowy Santa Fe kontynuuje globalny sukces modelu. Zaprezentowany w 2001 roku, model Santa Fe pierwszej generacji jest podstawą wiarygodności i doświadczenia marki w segmencie SUV" powiedział Thomas A. Schmid, Dyrektor Operacyjny ...