witam mam maly problem otóż bylem zmuszony zdemontowac chlodnice w aucie i co za tym idzie odkrecilem przewody ktore lacza chlodnice ze skrzynia i pytanie takie czy nie nawazylem sobie bigosu i czy w jakis sposob bede mogl dolac olej ktory wyciekl podczas tej operacji. moim pomyslem jest ze gdy bede wkrecal z powrotem chlodnice podlacze dolna rurkę i zaleje do pelna chlodnice nowym olejem i zamkne obieg gorna rurka. co o tym sadzicie pomozcie bo iz gdyz uwieziony jestem w holandii z ta awaria
nie nie nie o ta mi chodzi przy glownej gdzie jest plyn chlodzacy silnik i rury gumowe podlanczam z prawej strony a z lewej mam dwie rurki metalowe z ktorych wlasnie wylecial mi plyn{olej} z tego jak patrzylem one wlasnie lacza sie ze skrzynia i moj pseldo mechanik znajomy powiedzial ze to olej ze skrzyni ktory w automatach jest chlodzony
LisuZCiosu napisał(a):moj pseldo mechanik znajomy powiedzial ze to olej ze skrzyni ktory w automatach jest chlodzony
To może jeszcze raz napisz jakie auto, silnik i jaka skrzynia (manual, automat)? Jak byś podał takie informacje na samym początku to łatwiej by było odpowiedzieć.
Zapewne masz 4biegowy automat? Myślę że możesz założyć chłodnicę odpalić na chwilę auto zgasić (nie jeździć) i sprawdzić poziom oleju. Powinny być dwa korki jeden do sprawdzania poziomu oleju i uzupełniania a drugi do spuszczania (tak przynajmniej jest w Tiptronic-u który był później montowany w Paskach). Pamiętaj jednak że do automatu musi być specjalny olej.
Podatek od kupna samochodu – co musisz wiedzieć przed zakupem auta Kiedy kupujesz auto, umowa sprzedaży może zostać objęta podatkiem od czynności cywilnoprawnych, czyli PCC. Nie zawsze jednak będzie trzeba go płacić. Sprawdź, czy obowiązuje Cię podatek od kupna samochodu, ile wynosi, jak ...
[C] C4 II 1,6 / Bravo II 1,9 / Megane III 1,5 / Octavia II 1,6 Podstawowe kryteria zestawienia: - segment C - silnik diesla o mocy około 110KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2010 roku. Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C4 II 1,6 HDi - 112KM - Fiat Bravo ...
no o tym czytalem wlasnie. tyle ze pytanie czy ja mam taka skrzynie bo z tego co tez wyczytalem to moge miec tak ze tylko podcisnieniowo i tu lipa. ale nic dzieki i tak za odpowiedzi pozdro
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.