Doradzcie jaki silnik będzie lepszy...

09 Kwi 2008, 10:34

Wiatm! Jestem właśnie przed zakupem Forda Cougara i potrzebuję pare porad... Powiedzcie mi na co mam zwracać największą uwagę podczas kupowania oraz jaki silnik lepiej się sprawuje: 2.5 czy 2.0?
olimpka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brzeziny k.Łodzi

09 Kwi 2008, 12:32

zalezy. jak chcesz wiecej mocy to wiadomo ktory ale 2.5 spali tez swoje.
z tego co wiem to 2.0 lepiej sie sprawuje pod wzgledem awarii.
stasiowski121

10 Kwi 2008, 15:17

Przy zakupie Forda Cougara patrz na silnik i zawieszenie bo to najbardziej sie psuje i oczywiście przy uzywanych autach na rdze;]

Lepszy bedzie silnik 2,5 bo ma dobre osiągi koło 8,5 do setki i 170 galopujących koni:P Sprawuje się lepiej 2,5
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

10 Kwi 2008, 18:12

Dziękuje Bardzo za porady! Powiedzcie mi jeszcze tylko jak jest z sekwencja w Cougarze??? silnik 2.5 chyba bedzie lepiej radził sobie z gazem, niż 2.0?...
olimpka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

10 Kwi 2008, 18:59

Tak!

Gaz zmniejsza dynamikę samochodu więc dodatkowe koniki się przydadzą;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Kwi 2008, 14:35

Witam wszystkich ponownie! Piszę, ponieważ kupiłam już swojego upragnionego Cougarka:) i chciałam Wam bardzo podziękować za porady i pomoc! Buziaki:* pozdrawiam!
olimpka
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...
    Ile można zapakować do samochodu?
    Każdy samochód opisany jest dziesiątkami parametrów. Dotyczą pojemności silnika, ilości miejsc siedzących czy masy własnej. Wśród parametrów jest jeszcze jeden, często przez użytkowników ...

20 Kwi 2008, 20:38

Niema za co:P

Oby ci się dobrze jeździło tym samochodzikiem;] Jak będą jakieś problemy to pisz;] Postaram się Ci pomóc:D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika