Doradźcie

25 Sty 2011, 11:04

Witam mam takie pytanie chce sobie kupic autko i teraz tak głowną cechą auta powinno byc male spalanie (jestem jeszcze na utrzymaniu rodzicow a nie chce ich obarczac kosztami). I tak cena jaka mnie interesuje to jest cos tak myslalem diesel = 9tys a jak benzyna to 7 tys zebym mial te 2 tys na gaz. Myslalem o CLIO 1.5dci dobry rocznik w miare by sie kupilo za to ale znow slyszalem ze jak sie sypnie to jest lipa bo diesel to drogie te czesci ale za to kurcze spalanie 4-6l :) mowi samo przez siebie. Chcialbym bardzo BMW e36 z najmniejszym silnikiem bo nie chce tego do szalenstw tylko wiem ze to autko jest wygodne ale mysle ze bez szalenstw takim 1.6 na gaz dalbym rade w miescie kolo 10l ? czy slabo ;/ Nie wiem juz nic Golfa bym mogl kupic III ale tego tak duzo jest na drodze doradzcie cos ;p

P.S Myslalem jeszcze nad mazda 323f ładna jest i taka ładna nawet ;D
umciak
Nowicjusz

25 Sty 2011, 11:13

Jak dużo będziesz jeżdził??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Sty 2011, 11:17

sam nie wiem do szkoly bym jezdzil tak nie za wiele raczej do jakiegos sklepu czy cos ciezko tak mi sie okreslic
umciak
Nowicjusz

25 Sty 2011, 11:19

W takim razie szukaj gazu. Nie ma sensu pakować się w Diesla :wink:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

25 Sty 2011, 11:22

Dokładnie,gaz będzie najlepszy.Ja w tej kwocie moge polecić coś z rodziny Fiata np Punto II,Bravo/Brava.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Sty 2011, 11:23

Wlasnie chyba to najlepsze rozwiazanie, mniejsze koszty napraw itp A co byscie doradzili? moze taka 323f? bo o e36 to pewnie macie mieszane uczucia ;d
umciak
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW i3 Concept Coupe - nieograniczony dostęp do sieci
    Dzięki funkcjom systemu BMW i ConnectedDrive model BMW i3 Concept Coupe ma nieograniczony dostęp do sieci. Przy w pełni naładowanych akumulatorach układ napędowy BMW eDrive, w który wyposażono BMW i3 Concept Coupe, ...

25 Sty 2011, 11:25

Jak BMW E36 to 1.8, bo pali mniej od 1.6, a najlepiej 1.8is, bo pali nie więcej jak 1.6, a ma 140km. Na gazie sekwencyjnym myślę, że 11l w mieście Ci to spali, może uda się do 10 zejść. Pamiętaj tylko, że BMW będzie droższe w częściach od typowych dupowozów, no i będzie starsze oraz z dużym przebiegiem za tą kasę, no ale coś za coś.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

25 Sty 2011, 11:29

Ja bym rozważył jeszcze Opel Vectra:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Samochód porządny i komfortowy. Silnik 1.6 w gazie będzie spalać jakieś 9l/100km.
Ostatnio edytowany przez pinio124, 25 Sty 2011, 11:30, edytowano w sumie 1 raz
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

25 Sty 2011, 11:29

no kuircze ale wlasnie nie wiem jak patrze na spalanie na autocentrum to 1.6 wygrywa raczej, a czemu drozsze? wydaje mi sie ze 1.6 , 1.8i to tanie czesci chyba? zamienniki i wogole tyle rozwalonych tego jest ze cos by sie wybralo a poza tym to chyba malo awaryjne jest
umciak
Nowicjusz

25 Sty 2011, 11:32

Jak będziesz jeździł głównie po mieście i na krótkich dystansach to nie bierz diesla tylko jakąś małą benzynę. A myślałeś o czymś takim silnik 1.4 albo 1.6 na łańcuchu rozrządu i gaz spokojnie też można założyć - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

25 Sty 2011, 11:34

oo almera wiem ze to jest niezawodne autko ale kurcze :/ mlody jestem chcialbym jakos tak zeby autko mi ladnie wygladalo ;d zebym mial pryzjemnosc z tego ze sobie je myje itp ;d a taką almerke to bym mył tylko tak czasami ;d w sensie ze nie dawala by mi tyle radosci ;d

oo a tak pozatym to ja tez z sosnowca jestem ;p jak widze ze ty tez ;d
umciak
Nowicjusz

25 Sty 2011, 11:55

A co powiesz na cos takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

25 Sty 2011, 11:57

hmm nie wzialbym tego auta na pewno bo widac ze jakis lebek jezdzil tuningowal nie wiadomo jak ;d troche wsią mi jedzie a pozatym jak ktos ma dobry lakier na samochodzie to go nie maluje a nie wydaje mi sie zeby taki kolorek byl oryginalny. Misię podoba kupic autko wlozyc felgi ladne przyciemnic szybki tak wszytskie rowno na te 30% i jest takie eleganckie auto

Ogladam te bravo i chyba fajne autko z tym silnikim 1.2 82konie malo pali jak jescze by w gaz wsadzic to by bylo fajnie a jak to jest z tą moca fajna taka? na miasto i krotkie trasy
Ostatnio edytowany przez umciak, 25 Sty 2011, 12:04, edytowano w sumie 1 raz
umciak
Nowicjusz

25 Sty 2011, 12:04

Posiadam bmw e36 316 i autko pali ok 10-12 l pb95.Części do autka nie jest tragedia ale np do opla są sporo tańsze.Autko mało awaryjne , świetnie się trzyma drogi tylko te spalanie trochę odrzuca , ale to twój wybór. :wink:
Mareve
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: gw

25 Sty 2011, 12:05

A takie Bravo ale czysta seria??
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
szkoda że miesiąc wcześniej nie szukałeś to kumpel miał do sprzedania swoje Bravo Sportline 1.9JTD.
Barol
Awatar użytkownika