Dość oryginalnie,auto do 30tys prosze o porady

10 Kwi 2016, 16:44

:) Witam wszytskich!
Postaram sie nie opowiadać mojej histori życia i szybko opisać wam co i jak :ok:
-miałem juz kilka aut (hondy,opla,mazde,alfe,jaguara,volvo- jak widac nie boje sie egzotyki)
- chciałbym tym razem kupić auto nie droższe niż 30tyś zł ,
-lubie podróżować (w przyszłym roku chciałbym zwiedzić troche europy autem)
- preferencja diesel (od 130hp)
- równie nie aż tak drogie w eksploatacji)
- poszukiwane wyposażenie podgrzewane fotele przednie, ksenonowe reflektory
- na oku mam mondeo mk4 2.0tdci titanum x albo alfe 159 1.9 jtdm TI bmw e46 bo e90 troche sie obawiam(nowsze diesle nie posiadają dobrych opinii
-uwielbiam gdy autko ma to "coś" w środku także ople odpadają
-jestem z wielkopolski
co proponujecie? co sądzicie o wyżej wyminionych modelach? dzięki za pomoc pozdrawiam! :ok:
piotrek90
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 2008
Auto: szukam

10 Kwi 2016, 17:03

W temacie chcesz oryginalności w opisie proponujesz mondeo w dieslu i e46 no chyba trudno większą nudę i brak oryginalności... :bored:
Mondeo bardziej mi pasuje jak napisałbyś że awansowałeś na starszego przedstawiciela handlowego... :D
A do tego napisałeś że nie boisz się egoztyków... chociaż przy współczesnych dieslach szczególnie przy e90 d za 30k ta odwaga jest wskazana oczywiście połączona z zasobnością kieszeni. :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

10 Kwi 2016, 17:19

przepraszam za nie domówienie! :P
oczywiście nie chce zwyklego banana dla przedstawicieli;)
jeśli chodzi o mondeo to wersja titanum z alkantarą , converse+, wyświetlaczem dotykowym tylko
a e46 to m-pakiet z czarną podsufitówką, alkantarą (sportsize) a paroma innymi dodatkami z pakietu m
male detaliki i tak wiem przegądam allegro widze autka ale ciężej znaleść żetelne info na temat silników które należy omijać (oczywiscie nawet najlepiej oceniany silnik źle eksploatowany będzie problematyczny)
też jeśli chodzi o mondka to dupy nie urywa ale opinie ma całkiem pozytywne, gdybym był na niego zdecydowany to bym postu nie umieszczał :P i takie pytanie z mojej strony jakich silników unikać, i jakie autka ciekawe można znaleść (o mondeo nigdy nie myślałem do czasu gdy nie zobaczyłem tej wersji)
piotrek90
Nowicjusz

10 Kwi 2016, 17:39

No powiem Ci że wynalazłeś sobie b.oryginalne auta :mrgreen: nieważne z jakimi opcjami i pakietami by nie były to nadal populusy. BMW może mieć nawet podwójny m-pak, ale co z tego, skoro na allegro i na drogach jest mnóstwo fejkowych paków. Mundek w dieslu czyli policja drogowa lub menager średniego szczebla w korpo. Alfa kapkę lepiej, zwłaszcza 2.4 JTDm z parkiem Ti, ale te wyżej to jak kobieta w ciąży na oddziale położniczym :wink:
Dość oryginalny jest Saab 9-5 ostatniej generacji, ale nie wiem jak mają się jego ceny wobec Twojego budżetu
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Kwi 2016, 18:00

Bierz Alfę 159 lub Saaba 9-3 po fl, a nie jakieś pospolite auta.

Gdyby nie diesel (który jest śmieszny w BMW) podrzuciłbym porządnego Lexy IS 300 oraz GS 430, który zamiecie pod kątem radości "powyżej 130KM w klekocie"

Ile rocznie robisz, że chcesz diesla?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Kwi 2016, 18:21

Można też zagazować mocną benzynę, i nie dość że frajda będzie większa to i będzie taniej.
sanvean23
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Auto: Punto 2FL |Honda Civic VIII
Silnik: 1.2 16V | 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Cyfrowe lusterko wsteczne
    Wprowadzając nowe rozwiązanie technologiczne: cyfrowe lusterko wsteczne dające doskonały obraz, Audi dodatkowo zwiększa bezpieczeństwo jazdy. Rewolucyjna technologia jeszcze pod koniec tego roku znajdzie się w wyposażeniu ...
    Aston Martin Vanquish Vision
    Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...

10 Kwi 2016, 18:24

piotrek90 napisał(a):-miałem juz kilka aut (hondy,opla,mazde,alfe,jaguara,volvo- jak widac nie boje sie egzotyki)

Przepraszam, to gdzie ta egzotyka? :oops:
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Rok produkcji: 2007

10 Kwi 2016, 18:36

Dżejgiuar kolego Dopamine :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

10 Kwi 2016, 19:24

Jaaaaaag

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

:D
Dopamine
Aktywny

Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Elise k20z4 in progress
Silnik: K20Z4
Rok produkcji: 2007

10 Kwi 2016, 20:51

hah powiem że uśmiech dzieki waszym odpowiedzią mam na twarzy;P dzieki za zainteresowanie;) jeśli chodzi o słowo "oryginalny" w temacie to miało się bardziej że "oryginalny temat"(bo każdy pyta o auto do xx) nie że jakieś niespotykane auto;) a z aut to (pare lat temu byly mniej widoczne na drogach)miałem mazde xedos, alfe 166, jaga s type - okej ten ostatni to lipa totalna,niewiem co mnie pokusiło aby kupic...chyba atrakcyjna cena ale później...prawie bankrutowałem :x :x najbardziej utkwił mi w glowie tekst od kolesia ktory mi się pytał czy od taty pozyczylem go... :D :D :D ale no błędy młodości;) co do egzotyki to też bardziej koledzy jako ironia :P :P :P
co do saaba tak jestem nimi zaiteresowany 9-3 po lifcie piękny! jak z tym dieslem 1.9 są w miare długowieczne? na autko nie chce wiecej niz 30 przeznaczyc
km rocznie ok 30-40k
widzicie oglądam wiele aut czytam jakieś artykuły, smieszne recenzje na YT,wiedzy motoryzacyjnej jakiejś super nie mam... i dlatego wole się zapytać doswiadczonych co wiedzą co i jak;)
piotrek90
Nowicjusz

11 Kwi 2016, 09:22

1,9TiD w Saabie są udane - jest to silnik Fiata
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008