Tego białego sprintera 2,9 też na szybko obejrzałem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Sprzedający to ewidentnie jakiś handlarz. Nie chciał sie spotkac pod jakims konkretnym lokalem tylko nalegał na stacje benzynową. Przez telefon mówił że kupił samochód od poprzedniego właściciela który miał go 8 lat.
Po przyjeździe powiedział że bedzie faktura ale na 3 tysiące a pozostałe 5tys do łapki poza fakturą. I jak zaczełem go cisnąc o kilka kwestii to okazało sie że jednak on nie jest właścielem tylko zacytuje " właścicelem samochodu jest jego kolega a on tylko sprzedaje"
W środku jest jakaś pseudo zabudowa drewniana wygląda to jak jakis rodzaj regału. Dodatkowo płyta oddzielająca przestrzeń pasazerska od ładunkowej została w środku wycięta żeby zrobić rodzaj drzwi do bezpośredniego przejścia na pakę z kabiny.(tak wogóle można?)
Samochód odpalił od razu silnik na jałowym brzmiał ok. Paliła sie
kontrolka swiecy żarowej. Było późno więc ciezko było z podjazdem na stacje diagnostyczna więc powiedziałem że temat przemyśle i ewentualnie w czwartek podjedziemy na stacje diagnostyczna żeby obejrzeć podwozie.....sprzedający zaproponował obejrzenie podwozia na parkingu na stacjii benzynowej.............
Drzwi przesuwne nie otwierają sie.
Dwa duże i głębokie wgniecenia (30x30 cm) pod prowadnica i mniejsze z drugiej strony za tylnym kołem.
Blacha wyglądała o niebo lepiej od tego czerwonego Sprintera.
Spisałem nr rejestracyjny,
VIN i date 1sze rejestracjii. Na Cepiku było kilka interesujących informacjii: Sprowadzony i zarejestrowany w PL w 2008 r W 2010 sprzedany.
Od 2014 do 2016 około dwóch lat samochód nie miał ważnego badania technicznego... W dowodzie wpisane jest wazne badanie techniczne do października 2019 w CEPIKU jest wpisany kwiecień 2019. Dodatkowo jak mu powiedziałem że chce zbaczyc czy podwozienie jest zardzewiałe to stwierdził ze napewno troche rdzy jest.
Generalnie dużo punktów podejrzanych więc zastanawiam się czy warto temat rozważać. A i tego drugiego Sprintera 2,3 którego miał wystawionego pod innym miastem twierdzi ze sprzedał i rzeczywiscie juz go nie ma ale za to wrzuciła nowego sprintera tylko 9 osobówkę . A i jeszcze jeden bład który wkradł sie sprzedającemu. Ten sprinter 2,9 jest z 1998r a nie z 1999.