Dostawczy do 5-8 tyś.

22 Gru 2018, 18:06

99% dostawczaków jest w takim stanie. Jedne przed picowanie drugie po. Szukaj wszystkiego co odpala i sam na zasadzie tektury i farby zalepisz.
Po co ktoś miałby Ci sprzedawać auto za 6k jak nie zardzewiałe drzwi tylne i przednie + fotel kierownika to pewnie 2k. a gdzie reszta?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
1

22 Gru 2018, 18:08

Tego białego sprintera 2,9 też na szybko obejrzałem. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sprzedający to ewidentnie jakiś handlarz. Nie chciał sie spotkac pod jakims konkretnym lokalem tylko nalegał na stacje benzynową. Przez telefon mówił że kupił samochód od poprzedniego właściciela który miał go 8 lat.

Po przyjeździe powiedział że bedzie faktura ale na 3 tysiące a pozostałe 5tys do łapki poza fakturą. I jak zaczełem go cisnąc o kilka kwestii to okazało sie że jednak on nie jest właścielem tylko zacytuje " właścicelem samochodu jest jego kolega a on tylko sprzedaje"

W środku jest jakaś pseudo zabudowa drewniana wygląda to jak jakis rodzaj regału. Dodatkowo płyta oddzielająca przestrzeń pasazerska od ładunkowej została w środku wycięta żeby zrobić rodzaj drzwi do bezpośredniego przejścia na pakę z kabiny.(tak wogóle można?)

Samochód odpalił od razu silnik na jałowym brzmiał ok. Paliła sie kontrolka swiecy żarowej. Było późno więc ciezko było z podjazdem na stacje diagnostyczna więc powiedziałem że temat przemyśle i ewentualnie w czwartek podjedziemy na stacje diagnostyczna żeby obejrzeć podwozie.....sprzedający zaproponował obejrzenie podwozia na parkingu na stacjii benzynowej.............
Drzwi przesuwne nie otwierają sie.
Dwa duże i głębokie wgniecenia (30x30 cm) pod prowadnica i mniejsze z drugiej strony za tylnym kołem.
Blacha wyglądała o niebo lepiej od tego czerwonego Sprintera.

Spisałem nr rejestracyjny, VIN i date 1sze rejestracjii. Na Cepiku było kilka interesujących informacjii: Sprowadzony i zarejestrowany w PL w 2008 r W 2010 sprzedany.

Od 2014 do 2016 około dwóch lat samochód nie miał ważnego badania technicznego... W dowodzie wpisane jest wazne badanie techniczne do października 2019 w CEPIKU jest wpisany kwiecień 2019. Dodatkowo jak mu powiedziałem że chce zbaczyc czy podwozienie jest zardzewiałe to stwierdził ze napewno troche rdzy jest.

Generalnie dużo punktów podejrzanych więc zastanawiam się czy warto temat rozważać. A i tego drugiego Sprintera 2,3 którego miał wystawionego pod innym miastem twierdzi ze sprzedał i rzeczywiscie juz go nie ma ale za to wrzuciła nowego sprintera tylko 9 osobówkę . A i jeszcze jeden bład który wkradł sie sprzedającemu. Ten sprinter 2,9 jest z 1998r a nie z 1999.
Ostatnio edytowany przez 7Arturo7, 22 Gru 2018, 18:23, edytowano w sumie 1 raz
7Arturo7
Nowicjusz

0

22 Gru 2018, 18:12

Czyli mówisz ze jak sprawne technicznie to i ta warto brać.

Tylko czy mnie puszcza na badaniu z takim nawoziem.
Pomijam juz fakt że podwozie pewnie wglada podobnie.

Jestem z nim umówiony na czwartek więc tak czy inaczej podjade na stacje niech sprawdza samochód.

"Szukaj wszystkiego co odpala i sam na zasadzie tektury i farby zalepisz."

Powiedz cos wiecej o tym jakies wideo alb instrukcja w necie jak sie za to zabrac?
7Arturo7
Nowicjusz

0

22 Gru 2018, 18:37

Tu nie chodzi o naprawoanie tylko o maskowanie...reanimacja takich chrupersów jest droga, można wymieniać całe elementy typu klapy ale są drogie. A maskowanie może starczy do nastę pnego przeglądu. Na yt pewnie jakiś filmik znajdziesz.
szybki
Moderator - Tuning

1

22 Gru 2018, 19:02

Pewne jest jedno w takim budżecie nie znajdziesz nic w zadowalajacym stanie, w każdym cos sie znajdzie, za ładnego sprintera trzeba dac ponad 10 wiec kup to co jest sprawne mechanicznie, nie leje olejem i nie ma dziur, reszte mozna polepić na własną rękę
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
1

22 Gru 2018, 19:38

I jeszcze jedno...szukałbym wszystkich marek i modeli ale z uwzględnieniem im prościej tyn lepiej. Czyli np. Transit miał 2,5d bez t.rdzewiał na potęge ale silnik prosty.
szybki
Moderator - Tuning

1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Daltonista na drodze - czerwony, żółty i zielony
    Prawidłowa interpretacja kolorów w pewnych okolicznościach drogowych bywa kluczowa dla zachowania bezpieczeństwa. Zdarza się to głównie, gdy zasady na drodze wyznacza sygnalizacja świetlna. Jak radzi sobie w ...

23 Gru 2018, 12:21

Dobra Panowie jeszcze jedna opcja spróbuje rozeznac się w kwestii dodatkowego finansowania.

Master II 2007-2009, 2,5 niecałe 20 tys netto.
Plus roczna gwarancja na główne podzespoły silnik skrzynia itd.

[link do Gratka wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Gratka wygasł]

Coś konkretnego działo sie z Masterami II po lifcie w tych rocznikach? Jak koszty serwisu?
7Arturo7
Nowicjusz

0

23 Gru 2018, 15:02

7Arturo7 napisał(a):Plus roczna gwarancja na główne podzespoły silnik skrzynia itd.

Taaa do bramy a póżniej się nie znamy.. U nas coś takiego nie istnieje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0