Dostawczy do 5-8 tyś.

13 Gru 2018, 21:19

Prosze moderatora o przeniesienie tematu do działu dostawcze

Dzień dobry,

Panowie i Panie szukam używanego dostawczaka w cenie ok 5-8 tyś.
nadwozie furgon, długość przestrzeni ładunkowej minimum 3 metry, wysokość minimum 1,5 metra.

Samochód będzie przewoził ładunki rzędu 200 -600 kg kilkanaście razy w miesiącu na trasach głównie w mieście 30-60 km .

Idealnie gdyby była to benzyna z niska awaryjnością która mogłaby pojezdzic jeszcze ze 2 lata.

Co w tej cenie sensownego szukać?
7Arturo7
Nowicjusz

0

13 Gru 2018, 22:32

W takiej cenie w benzynie to chyba tylko Żuk się łapie. A jeżeli już dobijesz diesla do poszukiwań to bierz to co w najlepszym stanie bo przy tej cenie i tak nie ma w czym przebierać.
T4
Lublin
Ducato/Boxer
Sprinter
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
1

15 Gru 2018, 21:31

Dzięki,

Porozglądam się za tymi modelami. :ok:
7Arturo7
Nowicjusz

0

17 Gru 2018, 00:25

Znalazłem kilka ogłoszeń i zastanawiam sie czy jest tu cosgodnego uwagi:
Ten byłby idealny ale podejrzanie niska cena jak na rocznik 2003 - widze ze jezdził jako bagazówka.

[link do oferty na Olx wygasł]

Tego troche ruda zżera ale za taka cene jakby był technicznie sprawny to bym go wziął do dojechania. Chociaż nie wiem czy to takie zdjęcie ale wygląda jakby szyba czołowa była pęknięta.

A tu mój faworyt. :) Nawet niedaleko mam żeby go obejrzeć. 3900 w komisie więc pewnie kupiony za 1000 -1900 zł. Zakładam że nie ma nawet sensu podchodzic do tego. Rdza, listwy boczne w innych kolorach. Wygąda troche jak składany z dwóch:) Pęknięty tylna lampa. Badania technicznego to to raczej nie przejdzie.

I jeszcze sprinter tylko ponad obecny budzet. I wygląda że ponad miesiac juz stoi na OLX dodatkowo ruda go dosiadła..

Bede wdzieczny za jakies wskazówki odnośnie powyzszych.
7Arturo7
Nowicjusz

0

17 Gru 2018, 01:28

a wiec tak te boxery i inne na F to mają problemy z pognitymi podłużnicami, szczególnie z przodu blisko silnika więc zwróć na to uwagę, Iveco faworyt ale za taką cenę to pchanie się na minę, nalepej z tego wychodzi sprinter, nie szukaj bez korozji bo pewnie takich nie ma a jak są to napewno nie za takie ceny
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

1

17 Gru 2018, 11:07

Ja bym się zainteresował Sprinterem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
1

17 Gru 2018, 23:03

Ok, dzięki Panowie. Postaram sie przed weekendem obejrzeć tego Sprintera.
Jak sie uda wezme go na stacje diagnostyczna na kanał. Czy na cos konkretnego w tym modelu zwrócić uwagę?

Tu więcej zdjęć tego auta na oto moto no o blacharke to az sie prosi ale wazne żeby jezdził.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
7Arturo7
Nowicjusz

0

17 Gru 2018, 23:23

aaaa zapomniałem napisać o najważniejszym, to jest totalny muł, prędkość max do wytrzymania to 120km/h a do tych 120 to rozpędza się w 2 tyg, nie nadaje się do ciężkich ładunków bo najzwyklej nie ma siły ale za to jest trwały. Weź pod uwagę te aspekty, przy ogledzinach nie ma do czego konkretnie się skierować, oglądać jak każde inne
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

1

18 Gru 2018, 00:14

No i musisz wiedzieć na pewno że niemal każde takie dostawcze będzie mniej albo więcej styrane przez życie i problemy z rdzą będą na porządku dziennym.

Coś ode mnie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 10lat w jednych rękach i przebieg bardzo wiarygodny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
1

19 Gru 2018, 09:26

Domyślam sie że przy wolnossacych 80 km i takiej masie to ten samochód nie jezdzi ale moj najcięzszy ładunek to maks 500 kg. Po górkach tez ne polanuje jeździć więc powinien dać rade.
7Arturo7
Nowicjusz

0

19 Gru 2018, 09:50

Jedz obejrzyj któryś z nich, przejedz sie bez ładunku i bedziesz miał pogląd czy Ci to wystarczy
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

1

19 Gru 2018, 10:07

Dzięki za linki. Ten rzeczywiście wygląda ciekawie. Tlko wydaje mi sie ze skrzynia jest krótsza niz 3 metry. Zadzwonie dopytam.

Te sa gdzies w okolicach zamieszkania teściowej więc koło soboty spróbuje sie umówić na oględziny. Ale to wyglada na jakis komis/ściagaczy samochodów bo ten sam sprzedajacy identyczny numer telefonu i oba sprintery z tego samoego roku tylko z innymi silnikami.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czytaj więcej: posting.php?mode=reply&f=7&t=112314
7Arturo7
Nowicjusz

0

19 Gru 2018, 10:09

Tak zrobię , od czwartku do soboty bede miał czas żeby samochody sprawdzić . Zaczne od tego bordowego sprintera bo najbliżej.
7Arturo7
Nowicjusz

0

19 Gru 2018, 10:31

Master widać ze korozja postapila mocno, zobacz na nadkola na pace juz widać dziury wiec wyobraź sobie co bedzie pod ta płyta obejrzyj sobie na pierwszy strzał tego białego sprintera z silnikiem 2.9. To lider niezawodności od mercedesa z tamtych lat. Sam jeździłem takim do Holandii 2 razy w miesiącu a przebieg na budziku ponad 700 tys
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

0

22 Gru 2018, 17:46

Panowie oglądałem tego czerwonego Sprintera narazie bez sprzedającego bo w tygodniuusie nie wyrobiłem.
No i powiem ze wygląda ta blacha naprawdę tragicznie.

Dostawczy do 5-8 tyś.

Dostawczy do 5-8 tyś.

Dostawczy do 5-8 tyś.

Dostawczy do 5-8 tyś.

Dostawczy do 5-8 tyś.

Dostawczy do 5-8 tyś.

Dostawczy do 5-8 tyś.

Tu więcej zdjęć jak ktoś chce sobie obejrzeć . Generalnie samochód stoi teraz przy jednej z ruchliwych ulic z wielkim napisem na szybie sprzedam...

https://www.dropbox.com/sh/dts7jat1jaso ... 695pa?dl=0

Nie wiem czy jest dalej sens go rozważać.
7Arturo7
Nowicjusz

0