Dostosowanie auta z USA do polskich przepisów?!

11 Cze 2008, 15:48

Witam forumowicze! CZy mozecie mi odpowiedziec co trzeba wymienic przy aucie sprowadzonym z USA zeby przeszlo nasz przegląd?! SLyszalem o migaczach i pasach..?! Aha i wiecie moze cos na temat opłaty homologacyjnej?? Czy lepiej jest autko wsadzic na statek do Gdyni czy do Hamburga?? Dzieki z góry za wszelkie porady!!!!
toro
Nowicjusz

Miejscowość: gb

11 Cze 2008, 20:00

Witam

Migacze wymienić trzeba na pewno, o pasach pierwszy raz słyszę (przynajmniej ja nie musiałem wymieniać).
Taniej podobno do Hamburga ale nie jestem pewien bo gdzieś tylko usłyszałem/przeczytałem :D

pozdrawiam
Qrczaczek
Nowicjusz

11 Cze 2008, 20:42

Dzieki za odpowiedz?! A czy moglbys mi pokrótce strascic cała procedure jaką przeszedles zeby zarejstrowac auto tzn jakie opłaty bylyy??? Dzieki
toro
Nowicjusz

Miejscowość: gb

12 Cze 2008, 08:02

Witam,
do Hamburga jest o 200 Euro taniej, ale i tak bardziej opłaca sie do Gdyni (koszty rozładunku, dalszy transport). Opłaty w Polsce: 22% VAT i 10% cła od wartości rynkowej auta.. aha no i jeszcze mały % akcyzy. Do wymiany praktycznie tylko migacze, chociaż czasami nie trzeba bo są już pomarańczowe.

pozdrawiam
Komar
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne przekraczanie granic
    Kodeks drogowy mówi jednoznacznie o obowiązku jazdy wyznaczonym torem. Kierowcy jednak notorycznie łamią ten przepis i niebezpiecznie ścinają zakręty, wjeżdżając tym samym na sąsiedni pas ruchu. Zapominają, że im ostrzejszy ...
    Pasy Smart Kid Belt
    Szukam informacji na temat pasów smart kid belt, co o nich sądzicie? Czy w przypadku starszaków mogą się sprawdzić. Czy te pasy chronią przed nurkowaniem dziecka podczas wypadku?