Dowód rejestracyjny POMOCY

02 Sie 2008, 18:28

Witam mam problem który polega na tym ze mam motor ale nie mam do niego dowodu rejestracyjnego i chciał bym wyrobić nowy tzn zarejestrować go na nowo. Czy kiedyś ktoś z was przerabiał ten temat ??
Lub ma wskazówke gdzie zacząć sprawe, bo po odwiedzeniu Urzedu Komunikacji w moim mieście nie dowiedziałem się praktycznie niczego.
nojkiewicz
Nowicjusz

03 Sie 2008, 18:38

Napisz czy ten motocykl jest na Ciebie zarejestrowany (tzn czy ty byłeś w tym starym dowodzie rejestracyjnym) czy kupiłeś go bez dowodu bo to rznica jest. Jeżeli byłeś w dowodzie to musisz wyrobić wtornik a jezeli nie to misisz miec zaswiadczenie z poprzedniego WK o tym ze pojazd byl tam zarejestrowany.
kropka1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

400 obserwacji, 40 decyzji i jeden błąd co dwie minuty
    Szacuje się, że typowy kierowca co dwie minuty dokonuje 400 obserwacji, podejmuje 40 decyzji i popełnia jeden błąd(1). Większość z tych decyzji podejmowana jest nieświadomie. Jest to proces wykorzystujący wcześniej wyuczone ...
    Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...