Dowód rejestracyjny POMOCY

02 Sie 2008, 19:28

Witam mam problem który polega na tym ze mam motor ale nie mam do niego dowodu rejestracyjnego i chciał bym wyrobić nowy tzn zarejestrować go na nowo. Czy kiedyś ktoś z was przerabiał ten temat ??
Lub ma wskazówke gdzie zacząć sprawe, bo po odwiedzeniu Urzedu Komunikacji w moim mieście nie dowiedziałem się praktycznie niczego.
nojkiewicz
Nowicjusz

03 Sie 2008, 19:38

Napisz czy ten motocykl jest na Ciebie zarejestrowany (tzn czy ty byłeś w tym starym dowodzie rejestracyjnym) czy kupiłeś go bez dowodu bo to rznica jest. Jeżeli byłeś w dowodzie to musisz wyrobić wtornik a jezeli nie to misisz miec zaswiadczenie z poprzedniego WK o tym ze pojazd byl tam zarejestrowany.
kropka1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Moto Session 2020
    Hala wypełniona autami klasycznymi - Auta luksusowe i sportowe np. Aston Marin Vanquish, Nissan GTR , Dodge Viper SRT Limited Edition, Ford Mustang Rouch, Corvetta C7, Lamborghini Huracan, unikatowe amcary, najciekawsze modele ...