Dowód rejestracyjny samochodu, brak miejsca na pieczątki z przeglądu

21 Cze 2022, 22:16

Witam serdecznie wszystkich formułowiczow.
11 czerwca bylam na przeglądzie , okazalo sie ze nie mam juz miescja w dowodzie na pieczatke. Diagnosta po pozytywnym badaniu wpisal wszystko w ewidencje informujac Mnie przy okazji ze nie musze wyrabiac nowego dowodu poniewaz sa nowe przepisy i wszhstkie dane sa odrazu w bazie. Dał tylko karteczke kiedy mam zrobic kolejne badanie techniczne i tyle.
Z tego co sie wlasnie od znajomych dowiedzialam, ze powinien mi Diagnosta wystawić oswiadczenie o pozytywnym przegladzie. Czy to prawda?czy po tych dwoch tygosniach od przegladu On wypisze mi takowe oswiadczenie?poki co woze dowod ale bez zadn2j onformacji ze takowe badanie mam Poki co jezdze ze swiadomoscia ze w raziw kontroli Policja nie uczepi sie mnie....
Siwa27
Obserwowany

22 Cze 2022, 08:41

Nie musisz mieć żadnego zaświadczenia, przegląd masz wpisany w CEPiK. W razie jakichkolwiek wątpliwości podjedz na stację kontroli gdzie robiłaś przegląd, diagnosta wyda Ci takowe zaświadczenie ( o ile takowe jest potrzebne )
kermayns
Obserwowany

22 Cze 2022, 09:24

Informacja o przeglądzie jest odrazu w bazie więc nie musisz mieć osobnego papierka przy sobie.

Możesz ściągnąć apkę mObywatel i tam dodać swój pojazd, będziesz miała odrazu info do kiedy ważny jest przegląd i ubezpieczenie oraz podstawowe informacje o pojeździe.

Ja ostatnio po zrobieniu przeglądu sprawdziłem odświeżając info o samochodzie i odrazu miałem zaktualizowane informacje.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi R8 V10 RWS
    Audi Sport GmbH poszerza serię modelową R8, wprowadzając nową wersję z napędem na tylną oś. Audi R8 V10 RWS pojawi się na rynku w limitowanej edycji 999 egzemplarzy w wersjach Coupé i Spyder. Samochód napędzany ...