Dowód rejestracyjny

03 Lis 2009, 12:45

Sprawa dotyczy dowodu rejestracyjnego. W 2007 roku została sporzadzona umowa darowizny na mocy której ojciec podarowal mi swoja czesc samochodu (wspolwlascicieleme jest brat) umowa powedrowala do urzedu skarbowego ale dowod rejestracyjny nie zostal wymieniony i dalej jako wlasciciel widnieje na nim moj ojciec a jako wspolwlasciciel brat. Od konca 2007 roku samochod stoi nie uzywany wogole z powodu braku kasy na jego remont. w dowodzie rejestracyjnym brak juz miejsca na wpisy z przegladu. ostatni przeglad wygasl w grudniu 2008 roku. i pytanie moje takie jak rozwiazac ten problem aby pozbyc sie auta tzn sprzedac lub zezlomowac.
mody
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

03 Lis 2009, 13:49

Żaden problem.Samochód albo sprzedajesz,albo złomujesz.Przegląd techniczny jest ci do tego niepotrzebny.
Co do sprawy z ojcem,to przy sprzedaży bądz złomowaniu musisz dać kopię tej umowy darowizny.
Chyba,że chcesz,to mozesz iść do WK z tą umową,tam ci dowód wymienią na nowy,pojedziesz na przegląd,dostaniesz pieczątkę i sprzedajesz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Lis 2009, 22:20

dowód wymienią Ci w WK na nowy jak będziesz miał ważny przegląd, chyba że próbne (czerwone) tablice...

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q5 hybrid quattro
    Q5 hybrid quattro, pierwszy model hybrydowy Audi, został skonstruowany jako wysokowydajna hybryda równoległa. Tak jak i w dwóch innych hybrydowych modelach Audi, pojazd napędzają: silnik 2.0 TFSI o mocy 155 ...