Kolizja/wypadek

31 Paź 2009, 09:46

Witam,
Mam pytanie nie mam AC, jedynie OC. Miałem kolizje wktórej, sprawca wypadku nie przyznał się do winy. Czekam na rozprawe w sądzie w tej sytuacji powinienen udać się do ubezpieczyciela OC i wycenić straty czy czekać na decyzje wyroku? i po niej udać się do ubezpieczyciela.
peter900
Nowicjusz

Miejscowość: białystok

31 Paź 2009, 12:31

peter900 napisał(a):Witam,
Mam pytanie nie mam AC, jedynie OC. Miałem kolizje wktórej, sprawca wypadku nie przyznał się do winy. Czekam na rozprawe w sądzie w tej sytuacji powinienen udać się do ubezpieczyciela OC i wycenić straty czy czekać na decyzje wyroku? i po niej udać się do ubezpieczyciela.

Twoje szkody pokrywane są z OC sprawcy wypadku. Czyli jeżeli sprawcą była ta druga osoba to z jej OC. Jeżeli ta osoba nie przyznaje się do winy, to trzeba poczekać aż winnego wskaże sąd.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Lis 2009, 20:07

Jedziesz do ubezpieczalni mówisz jaka jest sprawa i z ubezpieczalni przyjeżdża rzeczoznawca robi protokół i wycenia szkodę. I możesz już sobie naprawić samochód jak wygrasz sprawę w sądzie to ta wycena i protokół od ubezpieczyciela jest podstawą do zwrócenia kosztów naprawy.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o klimatyzację w samochodzie?
    Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...