Dowód rejestracyjny

07 Lis 2006, 21:42

Czy ktoś spotkał sie z takim problemem? Otóż w drodze z Urzedu Celnego do mnie zaginął dowod rejestracyjny, przetłumaczony oczywiscie został a potem jak kamien w wode. Czy ktos moze orietuje czy aby odzyskac ten dowód musze jechac do Niemiec czy w ambasadzie niemieckiej cos załatwie? Jestem u kresu wytrzymałosci ech. :?
Monia
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska

09 Lis 2006, 01:39

Jak przepadł to pewnie będziesz zmuszona pojechać do nich żeby wystawili duplikat... Mają potwierdzenia nadania tego dowodu w tym Urzędzie Celnym z którego ci wysyłali?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

09 Lis 2006, 09:53

Maja ale to nie starcza musze jechac do niemiec do wydziału komunkacji i tam zgłosci, że zginął. Ponoc kiedys takie rzeczy załatwiali w ambasadzie we Wrocławiu jesli chodzi o mój rejon ale teraz chyba pozostała mi wycieczka na zachód.
Pozdrawiam Monia
Monia
Nowicjusz

24 Lis 2006, 18:56

Duplikat Dowodu rejestracyjnego juz do mnie jedzie z niemiec. Nie musiałam tam jechać wystarczyło wysłać do niemiec odpowiednie dokumenty a oni potrzebny dokument przesyłaja. :D
Pozdrawiam :-)
Monia
Nowicjusz

25 Lis 2006, 03:04

Czyli widać że nie zawsze trzeba się osobiście stawiać załatwiając takie sprawy. Najważniejsze że już duplikat jest w drodze, mam tylko nadzieje że nie Pocztą Polska to idzie :lol:
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

25 Lis 2006, 13:30

A właśnie, że Pocztą Polską ale i tak jestem bardzo optymistycznie nastawiona. tyle sie naczekałam i i ta chwilke jeszcze tez poczekam.Teraz juz moze być tylko dobrze :D

ps: chyba sie zapisze do klubu cytrynki :wink:

Pozdrowionka Monia
Monia
Nowicjusz

13 Gru 2006, 11:58

Jeśli Urząd Celny przesłał dowód przesyłką poleconą, odpowiedzialność za zaginięcie ponosi Poczta Polska - powinnaś obciążyć ją wszelkimi kosztami związanymi z uzyskaniem duplikatu, włączając w to nawet bilet tramwajowy, konieczny by dojechać do niemieckiego konsulatu (jak rozumiem, przez konsulat załatwiałaś duplikat). Jeśli UC nie wysłał dowodu przesyłką poleconą - koszta uzyskania duplikatu spadają na niego. Warto dać urzędasom nauczkę i SKORZYSTAĆ ZE SWOICH PRAW ....lolo
lolo05
Nowicjusz

Miejscowość: Algieria

02 Sie 2007, 10:15

jak to zalatwilas monia bo ja tez jestem z okolic wrocka i nie moge tego zalatwic i juz wolno brakuje mi do tego nerwow jak moze to odezwij sie na moje gg16425670
miszcz125
Nowicjusz