Rejestracja samochodu bez papierów

24 Lip 2007, 21:28

Kupiłem samochód od znajomego który jeszcze nie zdążył go zarejestrować. Spisaliśmy umowę sprzedaży z datą wcześniejszą, po to aby on nie miał problemów, że w terminie nie zarejestrował samochodu. Umówiliśmy się że odda mi samochód na drugi dzień po podpisaniu umowy, bo miał gdzieś pilnie jechać. Ale niestety zgubił dowód rejestracyjny więc ja mu nie zapłaciłem a on nie dał mi samochodu. W takim wypadku podpisana umowa jest ważna?
Jak teraz ten samochód zarejestrować, bo według umowy (wpisanej wcześniejszej daty) to ja zgubiłem dowód rejestr. i teraz mi mija termin zarejestrowania. Ale ja nie mam dowodu rejestr. Z góry dzięki za odpowiedź.
Ps. Poprzedni właściciel wyrejestrował samochód.
sasza22

02 Sie 2007, 09:20

mam taki sam problem i prosze o odpowiedz zaczynam sie martwic ze wycieczka do niemiec mnie nie ominie P.S. Auto nie jest kradzine wg naszej kochanej policji
miszcz125
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Piski, luzy i stuki w zawieszeniu
    Zły stan techniczny pojazdów jest co roku przyczyną wielu wypadków drogowych. Jesienią warto sprawdzić stan zawieszenia swojego samochodu i przygotować go do bezpiecznej jazdy w trudnych warunkach zimowych. ...