Witam...
W związku z faktem, że nigdy nie korzystałem z takowych ubezpieczeń mam do Was pytanie...
Dziś po południu, u mnie na podwórku z powodu silnego podmuchu wiatru obsuneła się oparta o warsztat drewniania drabina na przednią maskę fiata pandy.
Jest jedno ukośne wgniecenie (akurat przy komorze zatrzasku więc jest tam podwójna wyprofilowana blacha, czyli od strony silnika samemu się tego nie wypchnie) oraz trzy przytarcia lakieru w innych miejscach.
Samochód kupiony w czerwcu 2009 w salonie fiata (na raty na 6 lat poprzez Fiat Bank Polska, na 0%). Obecnie mam ważne ubezpieczenie AC, OC, NNW i Assistance w
AXA.
Jest to pierwszy samochód i obecne ubezpieczenie jest na 10% zniżkach.
Pytanie brzmi co w zaistniałej sytuacji powinienem zrobić
1.
![Arrow :arrow:]()
skontaktować się z AXA i opisac całe zajście i co dalej, naprawiać z AC
Dodam, że tylny zderzak jest także lekko przytarty z powodu wjazdu na pochylony słupek na parkingu, więc może odrazu obie sprawy załatwić z AC
2.
najpierw skontaktować się z ASO Fiata w celu ustalenia kosztów naprawy (wyprostowanie wgięcia i pomalowanie przedniej maski), a ewentualnie potem z AXA
3.
naprawić w ASO Fiata na wasny koszt
P.S. Nie wiem jak AXA zareaguje na zaistniałą sytuację, czy np nie powiedzą, że trzeba było auta nie parkować w pobliżu elementów, które mogą spaść na samochód
Proszę o jakieś podpowiedzi co zrobić w zaistniałejk sytuacji
Z góry dziękuję...
MC_NEO
[ Dodano: 8 Kwiecień 2011, 15:29 ]
Witam...
Zgłosiłem szkodę do AXA (przyjeli tą wczorańszą), ten zderzak to już zbyt stara sprawa na AC. Teram mam jechać do ASO Fiata. Zastanawia mnie tylko dlaczego Oni mi konkretne ASO wskazali w Częstochowie, a ja w zasadzie chciałem z innego ASO skorzystać
Pozdro...
MC_NEO