Drastyczne zdjęcia...

03 Sie 2007, 17:04

Pod tym linkiem kryją się zdjęcia wypadku samochodowego w którym uczestniczyło kilku 18-stolatków...

http://motoryzacja.interia.pl/galerie/wypadki/uwaga-drastyczne-zdjecia,13023

KIEROWCA TEJ MAZDY MIAŁ PRAWO JAZDY DOPIERO OD TRZECH TYGODNI!!!

Ja jestem za tym by kierowcy, póki nie zrobią swego pierwszego 10 000 kilometrów nie powinni jeździć mając więcej niż 50 koni pod maską...

sam sobie przypominam, gdy półtora roku temu cisnąłem ostro moją 45 konną Corsę... nadal jestem młody i głupi, ale bynajmniej mądrzejszy niż w tedy... teraz nie jeżdżę więcej niż 100km/h, a bywało nie bywałe 140km/h...

Żal mi tylko tych rodziców...
Milwan

03 Sie 2007, 17:18

Dobrze, że napisałeś że to była Mazda...
I tak oto ilość idiotów na drogach maleje :roll:
DFireCrow

04 Sie 2007, 20:43

ciekawe ile miał na liczniku jak sie wpie***lił w dzewo
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

04 Sie 2007, 21:53

Milwan napisał(a):

Ja jestem za tym by kierowcy, póki nie zrobią swego pierwszego 10 000 kilometrów nie powinni jeździć mając więcej niż 50 koni pod maską...

Żal mi tylko tych rodziców...

No cóż Według mnie to nie zależy od tego ile ma sie koni pod maską tylko od:
1.Rozsądku
2.Umiejętności
Napewno było tak że pod presją kolegów dodał gazu do podłogi nie mając zadnego doświadczenia w jeździe nazwijmy ją rajdowa i ....Pozatym wiesz jadać z prędkościa 50 w maluchu powiedzmy sobie szczerze nie jesteś bezpieczny :)A jadąc sobie nawet tą sete jakimś dużym autem osobowym jesteście juz troche berdziej bezpieczni Mówie to w w celu aby uświadomić że przedewszystkim !!rozsądek!! i jeszcze raz !!razsądek!! decyduje o tym czy właśnie taka mazda jechała by spokojnie dalej kolo tego drzewka a nie uderzyła w niego z tragicznymi tego skutkami..
Też mi szkoda tych rodziców ....
Pozatym zawsze może być tak że przejedzie se te 10 000 km a pózniej zacznie się ...Jazda 150 km/h po drogach publicznych
Ehh sam o tym wzsystkim mówie a ja wrecz uwielbiam predkośc zwłaszcza w samochodzie ... jestem jeszcze młody i głupi...tak jak powiedział kolega w pierwszym poście tego tematu
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

05 Sie 2007, 00:41

prędkość jest dobra.. ale dla tych co potrafią jezdzic i mają wyobrażnie.. kiedyś 160 km/h vw Vento.. po wsi.. nigdy wiecej ... skonczylo sie na tym ze prawie rów zaliczylem bo zaczęłą skakać na koleinach..
Death Angel
Początkujący

13 Sie 2007, 13:01

Dokładnie, to nie zależy od tego ile mocy pod maską. W ogóle co to za pomysł z tymi 10.000 km. Co tahografy pozakładamy?? Przecierz taki szczeniak nie kupi auta nowego. Jak policjant sprawdzi czy 10 tys prrzekroczył?
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

14 Sie 2007, 22:12

podałem tylko myśl. A moc jest również dobra...

Nie przyśpieszasz tak szybko, a utrzymywanie dużych prędkości wiąrze się z utrzymywanie silnika na wysokich obrotach. A to jest nie przyjemne dla ucha...
Milwan

21 Sie 2007, 14:34

Moim zdaniem, że na drodze trzeba umieć przewidzieć i zachować szczególną ostrożność.
Upieczeni kierowcy muszą przez kilka lat nabrać doświadczenia, nie jechać od razu do dechy i nie popisywać się.
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

21 Sie 2007, 22:09

samochody o małej mocy to względnie gwarantują...
Milwan

22 Sie 2007, 15:58

Moim zdaniem panowie w Polsce prawie nikt nie przestrzega przepisów. Autostrada 130 km/h, a sypią niktórzy po 200. Ja osobiście jestem za tym, aby po przekroczeniu np o 70% prędkość dozwoloną zabierać prawko. W większości krajów są podobne limity jak u nas, dlaczego więc mamy być kierowcami co nie potrafią się dostosować do przepisów.
Szerokiej drogi
Janusz
janek4087
Początkujący

Miejscowość: Świętochłowice

22 Sie 2007, 16:04

jak na całym świecie są ograniczenia a samochody robi sie coraz szybsze (juz nawet od F1) to gdzie sens gdzie logika ? robic auta zeby max jechaly 150 i koniec ! :wink:
Praxus
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin

21 Wrz 2007, 21:13

brak umiejętności i brak doświadczenia. jestem kierowcą w straży pożarnej i widzę jak ludzie jeżdżą. Tragedia!
lukasz-malopolska
Nowicjusz

Miejscowość: Małopolska

22 Wrz 2007, 13:40

taak....kazdy tam w komentach pisze ze szkoda,zal itp....a wsiadziedoauta i robi tosamo ;[[
Pepik ;D
Pepik
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice