Drgania kierownicy w Carismie

24 Lut 2010, 13:36

Witam mam problem z kierownicą, przy prędkości od około 110 km/h do około 140-150 km/h odczuwam w miarę mocne drgania kierownicy. Przy jeszcze wyższej prędkości drgania te ustępują, co może być przyczyną ??
mocuk
Nowicjusz

Miejscowość: Jasło
  • 24 Lut 2010, 13:52

źle wyważone koła
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

24 Lut 2010, 13:57

a luzy w kierownicy bo wiem że jeśli drga przy większych prędkościach to tak jest tyle że u mnie przy jeszcze większych przestaje :) a koła miałem wywarzane na przełomie listopada i grudnia bo wtedy kupowałem nowe opony zimowe i mi wyważyli od razu (dodam że są to opony bieżnikowane firmy michelin nie wiem czy może to mieć jakiś wpływ)
    mocuk
    Nowicjusz

24 Lut 2010, 14:04

wzięcie kół na wyważarke to 5 złotych :???: pitolenie w kosmos że jest ok bo 5 miesięcy temu wyważali to jest dość wesołe :mrgreen: zwłascza przy regenerowanych oponach które mają już swoje lata :mrgreen: jak chcesz rozbierz całe zawieszenie i układ kierowniczy zobaczysz że gdzieś znajdziesz luzy,
    Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
    pocieszny
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Miejscowość: z błota ;)

24 Lut 2010, 14:19

hehe ok no to na dniach wybiorę na wyważenie kół :) dzięki za pomoc pozdro
    mocuk
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L - 7-miejscowy SUV klasy premium
      Model RX dwie dekady temu zainicjował zupełnie nowy segment luksusowych SUV-ów i od tej pory jest jednym z najpopularniejszych modeli Lexusa na całym świecie. Jego najnowsza generacja w odmianie L jest o 11 cm dłuższa ...