Drift na parkingu

13 Sie 2015, 23:17

Witam zajechałem sobie o 22 do Baltowa. Był tam taki parking gdzie nie było asfaltu i sobie troszkę pozaciagalem ręczny. Nikogo na parkingu nie było. I jak juz chciałem wyjechać zatrzymał mnie dość niemilo nastawiony Ochroniarz. Zaczął mi mówić że dzwonić będzie na policję, powiedział żeby dał dowod, spisał rejestrację, zadzwonił tam gdzieś i podał moje dane z dowodu. Ale chyba dzwonił tam do jakiegoś gościa też z ochrony bo kazał mu zapisać godzinę i wgl. Później oddał dowód i powiedział że kamery wszystko zarejstrowaly i odszedł i nic nie mówił. Co może grozić za coś takiego? Spodziewać się policji czy jak?
Peesu
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 03 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A3
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1998

14 Sie 2015, 16:53

Przede wszystkim na przyszłość to zanim podasz swoje dane ochroniarzowi poproś jego najpierw o okazanie licencji i legitymacji pracownika ochrony. Jeśli tego nie pokaże nie masz żadnego obowiązku słuchać jego poleceń i udostępniać dokumentów.
Podejrzewam, że najprawdopodobniej chcieli Cię nastraszyć.

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

17 Sie 2015, 17:11

Dokładnie. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, czym się rózni ochroniarz od ochroniarza i który jakie ma kompetencje.
Tutaj masz coś na ten temat. Przyda sie może i innym.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota C-HR R-Tuned - 600-konny crossover
    Toyota zaprezentowała na targach SEMA 2017 wyścigowego crossovera Toyota C-HR R-Tuned oraz całą kolekcję modyfikowanych Camry, w tym samochody NASCAR. Toyota C-HR o mocy 600 KM jest najszybszym crossoverem na świecie. Na ...