03 Kwi 2012, 20:16
Za 3tyś. to zdecydowanie punto tylko że wersja 3 drzwiowa, w 5 będziesz miał kłopoty ze wsiadaniem, 3 ma ogromne drzwi. Silniki nie są rewelacyjne ale też nie koszmarne, jeżdzę 55 konnym i jak na taki mały samochód + dwie osoby wystarcza, byłem nim w Austri na nartach i 1100 km śmigał ze średnią prędkością 130 km\h bez problemów. Spalanie w normanej jeździe to około 5,5-6 ltr. Zawieszenie nie za trwałe, trzeba uważać na dziurach i na przejazdach kolejowych, agresywna jazda skutkuje corocznym remontem zawieszenia. Generalnie mogę pochwalić ten samochód, mój ma 14 lat i 115tyś., mechanicznie w bardzo dobrym stanie ale jak to Fiat blachy trzeba powoli łatać, szczególnie progi, podłoga. Podsumowywując polecam Punto bo tak jak każdy samochód się psuje ale części do niego są tanie i bez problemu je dostaniesz, pali mało jest w miarę żwawy i dobrze się nim jeździ.
Za tą cenę to chyba najlepszy wybór
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.