BMW e36 coupe vs Hyundai Coupe

17 Kwi 2012, 16:49

Witajcie,

Niedlugo bede planowal zakup autka. Kwota na samo auto to okolo 8 tysiecy. Caly czas zdecydowany bylem na BMW e36 coupe, jednak wczoraj mialem okazje niestety tylko wsiąść do Hyundaia Coupe II. Spodobała mi się ta furka, tylko przód jakis taki troche dziwny, ale poza tym wrazenie bardzo na +. BMW tez mialem okazje jechac, ale prowadzic tylko 1.6 100km a jako pasazer 2.0 150km, jednak jesli idzie o beemke, szukac bede tylko 1.8 is, poniewaz chce wrzucic gaz. Jakie jest Wasze zdanie? Ktore auto bedzie mniej awaryjne/tansze w ekslpoatacji ? (pomijajac spalanie). Moj plan to kupic na benzyne i samemu wrzucic gaz, wiec prosilbym rowniez rozwazyc i aspekt jak lgp spisuje sie w danym aucie. Głównie chodzi mi o porownanie BMW e36 coupe vs Hyundai Coupe.

Dzieki :)
JustBeatIt
Nowicjusz

18 Kwi 2012, 16:03

Nikt nie pomoże...? :D
JustBeatIt
Nowicjusz

18 Kwi 2012, 16:21

Jeśli brałbym kwestię ekonomiczności co wnioskuję po tym, że chcesz założyć LPG wziąłbym Hyundaia z tego względu, że będzie to auto młodsze i nie tak zmęczone przez młodych gniewnych jak BMW. Beta prowokuje do szybkiej jazdy i "upalania" gum na parkingach i nie wierze, że jak ktoś miał BMW tego nie robił :mrgreen:
Silniki Hyundai'a dobrze znoszą LPG i nie ma z nimi większych problemów. Słyszałem, że 1,6 lubi czasem olej wziąć ale to nie jest regułą, 2,0/140KM bardzo dobrze przemieszcza auto. Ogólnie użytkownicy bardzo pozytywnie się wypowiadają o tym aucie, bo jest to jedna z tańszych i solidnych propozycji.
Wygląd pozostawie Tobie ale mi się np. przód podoba, a tył nie bardzo :)

Jednak jeśli chodzi o wrażenia z jazdy to BMW będzie lepsze - tylny napęd no ale w 1,8 jest to troche wątpliwe i baaaardzo ciężko znaleźć sensowny egzemplarz.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mitsubishi Mirage wybrany Samochodem Roku 2013
    Nowy, miejski model Mitsubishi Mirage (w Europie znany jako Space Star) otrzymał tytuł "Car of the Year " za rok 2013, podczas gdy Pajero Sport wygrał w kategorii "Najlepszy samochód typu SUV 2WD z silnikiem benzynowym", ...