Sorki, że tak późno, ale byłem na wekeend w Czorsztynie, a tam niestety ciężko z zasięgiem, nawet 5G...
Oczywiście, że wybieram się na Snieżkę
![OK :ok:]()
Byłem już tam kiedyś, ale chcę znowu tam wyjść. Kiedyś, parę lat temu szedłem piechotą czerwonym szlakiem do Domu Śląskiego i dalej szlakiem letnim (nie pamiętam już koloru, ale szlak zimowy to ten utwardzony taki ) na Snieżkę. Teraz, na Kopę muszę niestety wyjechać kolejką. Na Śnieżkę będę musiał iść szlakiem zimowym, jak będzie otwarty ( nie zawsze ten zimowy jest otwarty latem ). A spowrotem planuję tak, jak kiedyś zejść pieszo przez Strzechę Akademicką i Samotnię przy Małym Stawie i dalej na Kościółek Wang. A druga wycieczka to znowu wyjazd na Kopę i powrót piechotą ale tym razem przez Kocioł Wielkiego Stawu, Słonecznik i Pielgrzymy. Chciałbym też zejść od Domu Śląskiego w kierunku wodospadu i Cmentarza Ofiar Gór - za młodu pracowałem w TOPR w Zakopanem i zawsze odwiedzam takie miejsca, a napatrzyłem się na wypadki i śmierć w górach nie jeden raz...
No i oczywiście odwiedzić atrakcje Karpacza oraz okolic, bo jest tam dość sporo ciekawych atrakcji w okolicy - np. kopalnia uranu w Kowarach.
A tobie jak tam przebiega pobyt?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...