REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
IceNuke napisał(a):Ford Mondeo MK4 2.5T (moze byc ciezko za tą kase, do tego manual) + zagazowac
IceNuke napisał(a):- J/w 2.0 Tdci - nie wiem czy nie bedzie to za słabe auto dla mnie/przy tym paliwożerne. Podobnie jak dwa auta ponizej PSA
- Citroen C5/Peugeot 508 z 2.0HDI w automacie
IceNuke napisał(a):- Renault Laguna 3 2.0T - chciałbym wersję z automatem ale jest słabsza i podobno automat zamula?
IceNuke napisał(a):Saab 9-3 2.0T + LPG
IceNuke napisał(a):A4 B8 2.0Tdi
IceNuke napisał(a):Volvo S80 2.5T (sytuacja jak z Fordem)
IceNuke napisał(a):- BMW E90 320d/330d (330d jako ciekawostka bardziej, nie wiem czy utrzymam takie auto przy moich przebiegach, kusi moc i moment)
IceNuke napisał(a):Co z dieslami nie tak? Podoba mi się moment i użyteczność na codzien. Mondeo mało z tym silnikiem a 2.0 140km chyba przy tak dużym gabarytowo aucie chyba będzie za mało.
IceNuke napisał(a):Jak wygląda skrzynia automatyczna w V50? (jest ich zdecydowanie więcej z tego co widzę niż S40) - jeździłem C30 i wydaje mi się być dosyć małym autem w środku a wnętrze chyba jest to samo.
~200 koniIceNuke napisał(a):B7 1.8T chyba bardzo delikatnie przyjmują Stage1 przy okazji łykając LPG.
IceNuke napisał(a):V50/S40 ciekawa opcja nie myślałem, że auta tak przystepne cenowo (2.5T)
IceNuke napisał(a):Moje typy na ta chwile:
- Volvo V50/S40 2.5T
- Laguna 3 2.0T (raczej manual, automat ew.)
- A4 B6 1.8T(powinno zostac troche kasy)
- A4 B7/Exeo 1.8T
- Mondeo Mk4 2.5T
- Saab 9-3 2.0T