REKLAMA
Witam wszystkich użytkowników, kierowców jestem tutaj nowy! Na poprzednim forum niestety nikt nie udzielił mi odpowiedzi może tutaj się uda.
Chciałbym kupić już drugi samochód (pierwszy Mercedes w201 190 2.0 benz <3) ciężko będzie mi się przestawić z wygody 190tki ale mus to mus hehe
Zastanawiam się nad kilkoma modelami i prosiłbym opinię może akurat ktoś posiada i może coś powiedzieć lub doradzić. Niestety nie znam tak dobrze na samochodach. Zależy mi na w miarę oszczędnym silniku do 7 litrów w mieście no i żeby nie pakować do niego co tydzień po parę stówek na nowe części bo jestem tylko studentem . Nie interesują mnie raczej golfy, alfy romeo. Chciałbym się raczej skupić na podanych niżej modelach.
1. Mercedes Benz w202 2.2 lub 2.0 (podoba mi się najbardziej)
2. Skoda Octavia I gen. w sedanie. Silnik 1.6 , 1.9 , 2.0 (tańsze części etc..)
3. Volvo v40 (bardzo mi się spodobało jak na kombi)
4. Audi a4 b5 max rocznik do 1999 1.9 w dieslu 110 lub 90 km
Mój budżet wynosi około 7 tysięcy, dziennie robię około 35 kilometrów na uczelnie i z powrotem.
Pozdrawiam
EDIT: mam możliwość zajechania po auto ze znajomym mechanikiem i oczywiście sprawdzenie autka na SKP. Mechanik poleca mi wziąć a4 max do 1999 roku, a Mercedesa żebym sobie odpuścił bo jest droższy w utrzymaniu. Ale chciałbym poznać jeszcze kilka opini pozdrawiam