Witam wszystkich użytkowników, kierowców
![Uśmiechnięty :)]()
jestem tutaj nowy! Na poprzednim forum niestety nikt nie udzielił mi odpowiedzi może tutaj się uda.
Chciałbym kupić już drugi samochód (pierwszy Mercedes w201 190 2.0 benz <3) ciężko będzie mi się przestawić z wygody 190tki ale mus to mus
![Razz :P]()
hehe
Zastanawiam się nad kilkoma modelami i prosiłbym opinię może akurat ktoś posiada i może coś powiedzieć lub doradzić. Niestety nie znam tak dobrze na samochodach. Zależy mi na w miarę oszczędnym silniku do 7 litrów w mieście no i żeby nie pakować do niego co tydzień po parę stówek na nowe części bo jestem tylko studentem . Nie interesują mnie raczej golfy, alfy romeo. Chciałbym się raczej skupić na podanych niżej modelach.
1. Mercedes Benz w202 2.2 lub 2.0 (podoba mi się najbardziej)
2. Skoda Octavia I gen. w sedanie. Silnik 1.6 , 1.9 , 2.0 (tańsze części etc..)
3. Volvo v40 (bardzo mi się spodobało jak na kombi)
4. Audi a4 b5 max rocznik do 1999 1.9 w dieslu 110 lub 90 km
Mój budżet wynosi około 7 tysięcy, dziennie robię około 35 kilometrów na uczelnie i z powrotem.
Pozdrawiam
![Razz :P]()
EDIT: mam możliwość zajechania po auto ze znajomym mechanikiem i oczywiście sprawdzenie autka na SKP. Mechanik poleca mi wziąć a4 max do 1999 roku, a Mercedesa żebym sobie odpuścił bo jest droższy w utrzymaniu. Ale chciałbym poznać jeszcze kilka opini
![Uśmiechnięty :)]()
pozdrawiam