10 Sie 2015, 12:51
Witam,
poszukuję auta dla żony, ale także takiego, które będzie służyło do wyjazdów z większą ilością bagażu. W orbicie zainteresowań są więc auta kombi , ewentualnie minivany (scenic, multipla, space star), w ostateczności liftback też ujdzie. Wolałbym uniknąć sedana, ale biorąc pod uwagę kasę do dyspozycji jeśli stan będzie ok, to może znajdę kasę na box dachowy.
Biorąc pod uwagę dzienne przebiegi żony (ok 5 km ma do pracy) + jakieś zakupy + weekend to może ze 400km/miesiąc się uzbiera. Ale jak pisałem kilka razy w roku wyjeżdżamy dalej a do małego i20 trudno się spakować (3 osoby i pies). W związku z symbolicznymi przebiegami diesel raczej odpada (koszty ewent napraw), najlepiej LPG albo ekonomiczna benzyna.
Znam się średnio na autach, ale poszukuję auta taniego w naprawach, z niedużym silnikiem (osiągi nie mają znaczenia), z dobrą blacharką, bo z mechaniką dam sobie radę (zaprzyjaźniony warsztat). Na pewno auta wiekowe A80, Nubira, lanos to nie jest to czego szukam, w tej chwili jako 2 auto służy stare punto1 i daje radę, ale na dłuższy wyjazd już się nie nadaje.
Teren: woj śląskie, małopolskie (do Krakowa), ostatecznie dalej jeśli będzie warto.
Coś tam znalazłem, ale nie wiem czy się do czegoś nadają:
[link do oferty na Olx wygasł]
Proszę o linki jeśli coś wzbudzi Wasze zainteresowanie.Dziękuję.