Do 20 tyś - volvo/audi/cokolwiek

21 Sie 2015, 10:50

Cześć wszystkim!

Jak w temacie, zastanawiam się nad samochodem do 20 tyś.
Podstawa? Bezyna/bezyna LPG, diesel odpada. Rocznie bede robił do 12 tyś. maks.

Zainteresowały mnie SZCZEGÓLNIE Volvo S60 i Audi A3. Jeśli nie te - cokolwiek. Opel Signum, Peżotek 407. Z tym, że z tego co widziałem, ciężko dostać zadbany model z niedużym przebiegiem, niedużym czyli tak do 140-150 tyś. km przebiegu.

Jakieś podpowiedzi panowie?
hotszot
Nowicjusz

Auto: Polonez

21 Sie 2015, 11:01

Ciężko jest porównać S60 do A3 :). Jak chcesz koniecznie Audi to polecałbym A4 B6 z silnikiem 2.0 lub 1.8t
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2015

21 Sie 2015, 11:13

Oglądałem B6, ale też ciężko spotkać coś z 'normalnym' przebiegiem. Ja wiem, że nie powinno się patrzeć na przebieg i że to nie mus, ale fajnie jakby był i to w dodatku nie kręcony. A Volvo fakt, ciężko porównać ale i ciężej znaleźć.
hotszot
Nowicjusz

Auto: Polonez

21 Sie 2015, 11:48

hotszot, ale jak trafisz na auto z przebiegiem powiedzmy 260 tys. to będzie to bardziej realny przebieg a przy założeniu, że właściciel o nie dbał i wymieniał wszystko na czas to dużo rzeczy możesz mieć z głowy, a jak kupisz takiego z przebiegiem 150 tys. to raz, że będzie powoli dobijać do magicznego przebiegu, po którym zaczynają się odzywać mniej i więcej co niektóre podzespoły to na dodatek jest duża szansa, że przebieg i tak kręcony, a samo auto jest w stanie gorszym niż takie z przebiegiem 300 tys.
j0zek

21 Sie 2015, 14:14

Do 20 tyś. znaleźć auto z takim przebiegiem jak chcesz jest bardzo ciężko :)
A w wyniku tego, że jestem zagorzałym fanem volvo to polecam ci s60 R5 2.4 Turbo 200 - 260 KM z dobrą sekwencją i na pewno będziesz zadowolony :) A za taką sumę jaką dysponujesz można znaleźć piękny stan :)
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Typ: Sport/Coupe

21 Sie 2015, 15:19

Jak Polacy lubią się oszukiwać... :roll:
Pomyśl logicznie - aut klasy Volvo S60 nie kupuje się po to, żeby robić 10k rocznie. Te auta zarabiały na siebie. Zakładając, że za 20k możesz szukać aut 13 letnich, które rocznie robiły 25k km wychodzi, że takie auto ma teraz 300k a to i tak optymistyczna teoria :mrgreen: na zachodzie auta jeżdżą jeszcze więcej, także można to spokojnie wymnożyć razy 2
Niedawno na forum przewinęło się a6 allroad z 2008r z przebiegiem 600k także wiesz :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...

21 Sie 2015, 16:56

Ode mnie SAAB:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ROVER
[link do oferty na Allegro wygasł]
LEXUS
TOYOTA
HoNDA

Linki przykładowe. :ok:
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

24 Sie 2015, 07:16

Wszystko co napisałeś jest oczywiste :) a co to ma do tego, że polecam mu volvo s60 i wiadomo że za 20k to można mniej więcej kupić auto z 2004/2006 rok i będzie miało więcej jak 300k przebiegu - no i ?
roziom3388
Początkujący

Zdjęcia: 39
Auto: Honda Prelude
Typ: Sport/Coupe