03 Paź 2016, 22:27
Witam szanownych forumowiczów.
Już raz za Waszą przyczyną stałem się właścicielem Lexusa IS 200 i obecnie chciałem się poradzić odnośnie drugiego samochodu w rodzinie.
Przeznaczenie - żona z maluszkiem
Trasy: zazwyczaj bardzo krótkie - do 5km x2 dziennie, czasem jakieś dalsze wypady, ewentualnie wypad na wczasy raz do roku. Ogólnie zakładam nie więcej niż 7 tys rocznie, głównie między wioskami.
Potrzeby: samochód komfortowy, w miarę żwawy ( coś w okolicach lexa) - czyli jakiś wolnossak 2.0, przednionapędowy, benzyna, hatchback ze sporym bagażnikiem ( największy chyba minus lexa) - tak żeby po złożeniu wózka dziecięcego coś obok jeszcze weszło.. np gondola ( wkurza mnie wożenie tego na przednim siedzeniu w lexie ). Kwota jak wyżej do 25 tyś, ale obstawiam samochody około 10 letnie i starsze, więc pewnie do 20 się zmieścim.
Spalanie do 10l/100km czyli chyba standard. Mile widziane typowe wodotryski: klima auto, grzanie tyłka, elektryka szyb, lusterek.
Moje typy to Focus II z silnikiem 2.0 benz, Laguna II z silnikiem 2.0 benz.
Póki co w jakiejś sensownej okolicy (Bielsko-Biała) z rąk prywatnych i teoretycznie bezwypadkowych czy nieuszkodzonych jest tych samochodów bardzo mało. Wpadły mi w oko takie:
[link do oferty na Allegro wygasł] - zastanawia mnie kolorystyka klapki i listew ( była taka wersja, czy to jakaś samowola) i [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ktoś coś pisał, że z człowiekiem nie idzie się umówić, bo auto to u mechanika czy coś w tym typie, ale może oglądane już było i coś wiadomo?
Z góry dzięki