Drżenie kierownicy Honda CRV Mk1 - wyważane koła. Zamiana tył na przód

04 Mar 2019, 21:13

Witam Państwa

Honda CRV Mk 1. Jak w temacie Od ok grudnia czuję drżenie na kierownicy w czasie jazdy jest to wyczuwalne przy predkości 40 -100km/h. Ze względu na analizę usterki już głupieje. Mam już wrażenie że czuje wibracje nawet na wolnych obrotach. Przy predkości 60-80 km/h są najbardziej wyczuwalne i mam wrażenie że można je wzmocnić lekko skręcając koła przy tej prędkości. Koła wywarzane wielokrotnie. Zamiana tyłu na przód. Drążki wg. wulkanizatora ok. Potrzebuje warsztatu w którym będe mógł stwierdzić czy to przeguby, tarcze, poduszka silnika. Mój mechanik gdyba że to może przeguby wewnętrzne ale nie potwierdza. Jest ktoś gdzieś ktoś mi to pomoże zweryfikować.
Dziękuję
sroka5
Obserwowany

04 Mar 2019, 21:41

sroka5 napisał(a):Drążki wg. wulkanizatora ok.
:?: :?: :shock: Mogę CI jedynie polecić wyjazd na porzadną SKP i dokladne sprawdzenie calego przedniego zawieszenia...Nie jestem pewny w 100% ze oni bez problemu znajdą przyczynę ale od czegoś trzeba zacząć...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Mar 2019, 20:11

Dobry wieczór

To zaczynamy. Poprosze o namiary na SKP. Zgóry bardzo dziękuję.
sroka5
Obserwowany

05 Mar 2019, 20:32

sroka5 napisał(a):Poprosze o namiary na SKP
Szczecin pasi.. :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo FH16 - toczący się mocarz
    Szesnastolitrowy silnik Volvo D16K rozwijający 750 KM to obecnie najmocniejsza jednostka napędowa oferowana w seryjnym pojeździe ciężarowym. Tak ponadprzeciętnie mocne samochody wybierane są przez klientów stosunkowo ...