Drzwi pasażera ,niknąca przerwa w obwodzie

18 Lip 2015, 21:57

Witam ,kiedyś poruszyłem temat ,dzisiaj już sprawdzałem zamek i czyściłem czujnik ,wg poradników (zimne luty też ,nie ma takowych) Dziś problem występuje taki,że sporadycznie (raz na 10 otwarć) nie działa zamek (otwieranie i zamykanie) nie działa też sterowanie szybą od strony kierowcy (a jak zadziała to rzadko i opuścu szybę tylko na moment ok. 5cm (-szyba drzwi przednich prawych) na tychże drzwiach szyba działa przy tym pojedynczym przycisku drzwi prawych :unsure:
Nie wygląda to mi na uszkodzenie konektorów ,albo utlenienie przewodów.
Filmik z awarii : http://www.dailymotion.com/video/x2izl3r_cam00919_shortfilms
Kudi
Nowicjusz

Auto: Bmw 520D
Rok produkcji: 2011

19 Lip 2015, 09:57

Prawdopodobnie problem lezy w wiązce przewodów w połaczeniu drzwi z nadwoziem - trzeba dostać się do tych przewodów, miernik i obserwując wskazania ruszać pojedynczo każdym przewodem. Miejsce uszkodzenia przewodu niekoniecznie musi być widoczne - izolacaj zazwyczaj jest cała, a przerwa jest w środku.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Sie 2015, 18:57

Tak jest ,włśnie w ty może leżeć problem ,tylko od środka drzwi jest wtyczka i jest dostęp ,martwi mnie tylko brak dostępu od strony wnętrza ,nie ma kostki konektorowej w słupku.
Kudi
Nowicjusz

Auto: Bmw 520D
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak zadbać o równomierne zużycie opon?
    Zdarza się, że zauważymy na oponach nierównomierne zużycie. Co w takim przypadku należy zrobić? Czy jest to niebezpieczne? Niestety, na nierównomierne zużycie opon może wpływać kilka czynników które ...