Ducato przekładka siedziska z poj na podwójne

26 Wrz 2015, 13:00

Witam.

Mam Ducato III i siedzisko dla pasażera jest pojedyncze oraz w dowodzie mam ilość miejsc "2", chcę wstawić podwójne na miejsce tego pojedynczego (tylko demontaż jedynki i wstawienie dwójki, żadnych jakiś tam przeróbek).
Teraz kwestia z dowodem - co trzeba zrobić by było tam wpisane że są miejsca "3" ?
Bo na internecie to różne rzeczy ludzie wypisują...
Hen1
Nowicjusz

Auto: Ford

28 Wrz 2015, 13:49

Hen1 napisał(a):chcę wstawić podwójne na miejsce tego pojedynczego (tylko demontaż jedynki i wstawienie dwójki, żadnych jakiś tam przeróbek)

Nie powinno być z tym większego problemu bo na pewno mocowania masz przystosowane do większego siedziska. Tylko chyba w tym siedzisku dla pasażera siedzącego z lewej (po środku samochodu) powinny być jeszcze zamontowane pasy.

Jak wszystko zamontujesz poprawnie jedziesz na przegląd gdzie diagnosta powinien wydać ci odpowiedni dokument dla wydziału komunikacji o zmianie w dowodzie z dwóch na trzy osoby.

Możesz jeszcze podjechać na stację diagnostyczną i zapytać czy nie będzie z tym problemu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

29 Wrz 2015, 13:27

Trochę się dowiadywałem w temacie, siedzisko jak chcę wymienić to tylko 4 śruby bo podwójne ma stelaż z takim samym rozstawem oraz ma już pasy dla każdej osoby.
Hen1
Nowicjusz

Auto: Ford