Witam.
Mam Mavericka z silnikiem 2 litry, Jeździmy w 5 osób (dwoje dorosłych i 3oje dzieci. Dla mnie jest nieco za małe i za słabe.
Miejsca w kabinie jest wystatczająco, jednak brakuje mi przestrzeni bagażowej.
2-litrowy (benzyna z lpg) silnik generuje 124KM, to ciut za mało, żeby komfortowo poruszać się po naszych drogach., lepszy byłby 2,3 L, bo 3L V6 jak dla mnie jest mało ekonomiczny.
Samochod ten oceniam ogolnie dobrze, jest fajny, tzn. ogolnie sie podoba i jeździ nim się przyzwoicie, części nie są drogie.
Kolejne auto za 15k:
Nissan X-Trail byłby lepszą opcją, jest trochę większy (ma nieco większy bagażnik), ma mocniejszy silnik: 2.0L ma 140KM, a 2.5 ponad 160KM i rozrząd na łancuchu. Wewnatrz auto jeżeli chodzi o przestronnosc i wyposażenie jest porównywalne z Maverickiem - piszę tu o autach 2002-2004r.
Trzeci samochód, który brałem pod uwagę to Kia Sorento, z wyglądu nawet fajne auto, i w sumie nic dalej nie wiem, bo nie było mi dane żadnego obejrzeć, po prostu: pierwszy jaki obejrzałem był X-Trail, w kiepskim stanie, drugi był Maverick...i tak już zostało
Sorento na pewno jest największe z tych trzech. Kilka razy zaparkowałem obok Kii Maverickiem, Sorento była większa.
Jeżeli chodzi o C-RV i RAV4 auta te cieszą się większą popularnością wśrod naszych kierowców. Ja sobie je odpuściłem, bo ceny są sporo wyższe, samochody są male, a wnętrze ubogie i małociekawe (materiałowe tapicerki, plastik, tak na prawdę nic szczególnego w nich nie ma).
Pozdrawiam.