Duże auto w lekki teren do 20 000 zł

18 Sie 2019, 21:58

Witam serdecznie tak jak w temacie poszukuję dużego auta w lekki teren do 20 000 zł. Moja droga z domu do pracy i z powrotem to praktycznie droga przez las w miare utwardzona stąd moje zapotrzebowanie na auto w lekki teren.
Auto potrzebuję duże bo mam dwóch synów jeden 4 latka drugi roczek i dość często wyjeżdżamy sobie nad jezioro lub morze a dwa razy do roku na drugi koniec Polski więc trzeba upchnąć gdzieś graty dzieciaków. Silnik może być diesiel do 2.5 lub benzyna 3.0 z lpg. Trasa dom praca to około 25 km. Zastanawiałem się nad Nissanem Pathfinder co o nim powiecie lub co innego zaproponujecie?
Parent92
Nowicjusz

20 Sie 2019, 10:22

Parent92 napisał(a):Moja droga z domu do pracy i z powrotem to praktycznie droga przez las w miare utwardzona stąd moje zapotrzebowanie na auto w lekki teren.
To może nie potrzebujesz takiego auta jak Pathfinder tylko coś wyżej zawieszonego z napędem 4x4? Myślałeś nad Subaru Forester lub Outback?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

20 Sie 2019, 20:56

Szczerze mówiąc wolałbym jednak coś wyżej zawieszonego niż kombi z ciut podniesionym zawieszeniem i napędem 4x4. Dlatego podałem Pathfindera a nie Subaru.
Parent92
Nowicjusz

21 Sie 2019, 12:20

W sumie spoko auto. Na taniość nie licz bo do niego wszystko jest drogie ale auto całkiem trwałe
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Sie 2019, 20:24

A jakie są wasze propozycje zamiast Pathfindera? Chciałbym móc w czymś wybierać niż skupiać się wyłącznie na jednym aucie. Tylko proszę nie podawajcie mi żadnych kombi ciut wyżej zawieszonych z napędem 4x4.
Parent92
Nowicjusz

22 Sie 2019, 18:19

Osobiście zacząłbym od sorento/satna fe
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...

22 Sie 2019, 18:36

Sorento jest bardziej uniwersalne..... lepiej jedzie na czarnym jak Navara i też dobrze radzi sobie w terenie. Nie może tu zabraknąć
Suzuki Grand Vitara
Nissan Terrano II
Mitsu Pajero
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4