Duże i oszczedne auto osobowe dla mlodego.(12 000)

02 Wrz 2008, 23:18

Witam szukam duże osobowe auto aby nim jeździc nacodzień do pracy i jednocześnie pokonywac nim 400km w weekend, nie zależy mi na tym aby miało ono kopa. Zależy mi na tym aby bylo one oszczednem najlepiej w LPG, co polecacie ? Z góry wielkie dzieki za pomoc.
mol
Nowicjusz

02 Wrz 2008, 23:35

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] <---- ta ma akurat słaby silnik ale to przykład tylko

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]<--- taka raczej ostateczność :D

to są tylko przykłady , nie wiedziałem też czy chciałbyś sedana czy kombi
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

02 Wrz 2008, 23:59

dla mnie niema to większego znaczenia, zależy mi na taniej eksploatacji oraz utrzymaniu go ( miedzy innymi pojemność silnika)
mol
Nowicjusz

03 Wrz 2008, 13:13

Po pierwsze, jak masz tyle pieniędzy i nie chcesz wielkiego silnika to nie pakuj się w gazy. Zainteresuj się diesel'em. Za tą kasę dostaniesz już zadbany, niemały samochód z np 1.9 TDI. Pamiętaj, że generalnie duży samochód nie będzie oszczędny na tle mniejszego - nie tylko paliwo kosztuje.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

04 Wrz 2008, 22:16

polecal bym forda mondeo (moze nawet w kombi- takie mialem) z silnikiem 1.6 105km rocznik ok 2000 naprawde super jezdzilem 2 lata bez gazu i nastepne 3 z lpg niezawodne, wygodne, duze, oszczedne, no i ladne sprzedalem z powodu wyjazdu tesciowi a on nadal jest zadowolony (naprawde malem sporo aut ale tylko tego bylo miszkoda)
pozdrawiam
michcio
michcio74
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: jersey city

04 Wrz 2008, 22:41

ja bym Ci polecil renault espace tylko nie wiem czy interesuje ciebie mini van. Autko miejsca ma full jezdzic sie tez fajnie tym jezdzi bo moj ojciec go ma. Silnik nie wiem czemu jak na renaulta nie siadl jest to 2.0 i tak dostawal od ojca w dupsko ze kazdy sie dziwil a na swoje lata jest on z 96 roku to mial wymienione : tlumniki , swiece, i chyba dysze n o nie liczac amorki sprezyny hamulce bo to normalnie sie zuzywa
czaja
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

05 Wrz 2008, 00:25

marcinx26 napisał(a):http://otomoto.pl/skoda-octavia-C6140804.html <---- ta ma akurat słaby silnik ale to przykład tylko

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]<--- taka raczej ostateczność :D

to są tylko przykłady , nie wiedziałem też czy chciałbyś sedana czy kombi

Ja bym wybrał Renault Scenic ;)
Ja ci proponuje passata np kombi z silnikiem 1.9tdi myślę , że za taką cene 13-15 już byś coś trafił z 97r
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

05 Cze 2009, 23:22

mol napisał(a):Witam szukam duże osobowe auto aby nim jeździc nacodzień do pracy i jednocześnie pokonywac nim 400km w weekend, nie zależy mi na tym aby miało ono kopa. Zależy mi na tym aby bylo one oszczednem najlepiej w LPG, co polecacie ? Z góry wielkie dzieki za pomoc.
vw golf 3 tdi 110KM 97rok./climatronic,lakier perła/
pali od 5 -6ropy -tanio ,i szybko / otomoto nr ogł. C8375758-WARTO OBEJŻEĆ
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

06 Cze 2009, 01:15

Polecam Ci Peugeot 806 Van z ok 97r. z silnikiem 2.0 to samochód rodzinny idealny w długie trasy wiec myśle ze bedzie dobry ale fajniejszy jest Peugeot 307 i nowszy bo z 03r. Diesel silniczek 1.4 wiec malutko myśle spali :)
Z resztkami tchu...
<3 civic <3 DOHC VTEC <3
TOLEDO
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa - Marysin

06 Cze 2009, 08:37

Ja Ci polecam Nissana Primere 2.0 Kombi. Samochodzik duży, ładny i co ważne silniki są oszczędne i niezawodne.

I taki przykładzik:
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie

06 Cze 2009, 11:25

ale kotleta odgrzaliscie
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

06 Cze 2009, 12:06

nie wiedziałem, że mamy archeologów na forum- WOW !
Loosmo
Początkujący

06 Cze 2009, 13:59

Faktycznie schabowy :shock: a na dodatek sam nie zauważyłem daty :smile:
NISMO FAN
dominik26
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łowicz \ Łódzkie