REKLAMA
Zostałem poproszony o zaproponowanie aut które spełniają takie kryteria:
Kwota: 19tyś
Silnik: Benzyna, która znosi gaz. 120km+
Nadwozie: duży HB, w ostateczności kombi. Jeśli jakiś sedan będzie miał opinie, że super się go prowadzi i komfort jazdy jest wysoki to można proponować.
Rok: 2000+, Oczywiście jak trafi się coś dobrego, ale starszego to myślę, że też będzie brane pod uwagę.
Blacha : Żeby przy takim roczniku jeszcze była, a nie wszystko zjedzone przez rudą. Pewnie znajdą się jakieś słabsze punkty, ale nie żeby całe auto.
Spalanie: Ekonomiczny średnie spalanie nie więcej niż 9,5l benzyny przy normalnej jeździe.
Prowadzenie: To jest jeden z ważniejszych czynników. Dobrze gdyby bez problemu rozwijał prędkość 200km/h i przy takiej predkości nie było strachu, że zaraz się rozpadnie lub lekko zawieje i wyleci z drogi. Dobrze trzymał na zakrętach.
Awaryjność: Najlepiej, żeby się nic nie psuło, ale tak się nie da. Dlatego jak najmniejsza.
Wyposażenie: Tutaj dużych wymagań nie ma. Standardowo: el . szyby, lusterka, kilma, centralny z pilota.
Inne wymagania: Komfort jazd - dobre wytłumienie jazdy po nierównościach. Dobre wyciszenie przy wyższych prędkościach, żeby dało się swobodnie rozmawiać przy wspomnianych 200km/h
Stylistyka: Masywna, sportowa. Podobają się azjatyckie auta oraz nowsze BMW
Myślę, że marki które warto brać pod uwagę to Audi, BMW, Honda, Mazda, Volvo, VW.
Macie jakiś propozycje?