REKLAMA
Witam wszystkich. Jako że przyszedł czas zamienić wysłużonego już Chryslera Voyagera na coś nowszego, rozglądam się za jego następcą. Do dyspozycji mam około 35 tysięcy (nie chciałbym za bardzo przekraczać tej kwoty, bo wiadomo po zakupie dojdą jeszcze podstawowe opłaty, przeglądy itp a to są także koszta), chciałbym aby auto było z co najmniej 2010 roku lub młodsze. W grę wchodzi jedynie oszczędna benzyna lub diesel, do LPG jestem raczej negatywnie nastawiony. Rocznie robię około 30-40tys km, mniej więcej 50/50 trasa/miasto. Chciałbym, żeby auto było dość duże, żebym nie czuł się w nim jak puszce, było komfortowe oraz dość dobrze wyposażone. Z jednej strony zastanawiam się nad czymś na "wyższym" zawieszeniu, ze względu na stan dróg w mojej okolicy, jednak wiąże się to także z dodatkowymi kosztami eksploatacyjnymi, więc z drugiej strony wolałbym pozostać przy jakimś sedanie/kombi, które jednak będzie oferować raczej mniejszą ilość miejsca. Aktualnie jestem po oględzinach i bardzo przypadł mi do gustu Peugeot 508 SW 2.0 diesel 163km, jednak nie jestem do końca przekonany czy to najlepszy wybór. Proszę więc o porady i ewentualne propozycje innych aut, które mogłyby zaspokoić moje wymagania.
Z góry dziękuję i pozdrawiam