REKLAMA
Witam, widziałem podobny temat ale jednak mój problem jest z reguły inny.
Jestem użytkownikiem Opla Vectry A 2.0i 115km , '92, z instalacją lpg (nie wiem której generacji, ciężko mi to stwierdzić, bo była zakładana wszedłem w posiadanie auta , no i się nie znam - w razie konieczności mogę poszukać dokumentów/faktur i podać firmy danych elementów - ale, jest przycisk jak włączę, i zarzucę obroty to się załącza dioda i zawsze tak się gaz włączał :v )
I otóż mój problem wygląda tak, że wlewam do baku benzyne 10 litrów, +/- bo zawsze w baku coś jest, nigdy nie wyjeżdżam do zera, i to samo jeśli chodzi o LPG, zawsze coś w butli jest i od niedawna zauważyłem problem, że na te 150 km np jakie ostatnio zrobiłem dla testu, jazda na trasie 80% , miejska 20%, to auto potrafi mi spalić to 10 litrów benzyny, i takie jakieś 1/4 (może blisko połowy) butli lpg(40l) więc ewidentnie jest coś nie tak.
Przewody paliwowe sprawdzone, jeden nawet wymieniony bo był potencjalną przyczyną, ale jednak nie, filtr gazu, benzyny tak samo wymienione nie tak dawno..
Stąd moje pytanie do was, drodzy forumowicze, czy wiecie może co jest przyczyną? Co powinienem sprawdzić, wymienić? Posiadając lpg liczy się na ekonomiczną jazdę, a tu niestety, bo jest niemalże tak jakby jeździł na samej benzynie.
Jeżdżę normalnie, nie ekodriving, i też nie agresywnie, tak po środku.