aligator napisał(a):Tak podpinałem go pod komputer wskazał zero błędów i wszystkie parametry w normie.
aligator napisał(a):Na jutro umówiłem się do serwisu(...)Zapytam o to ciśnienie paliwa, bo jak to powiedziałeś to wydawałoby się logiczne...
No ale jak ma się jedno do drugiego
![Question :?:]()
Skoro dopiero co podłaczałeś się pod komputer i wszystkie parametry były w normie
![Question :?:]()
Jeżeli ciśnienie paliwa byłoby nieprawidłowe, to diagnosta napewno zauważyłby to w odczytywanych parametrach pracy silnika na podstawie odczytów z czujników.
Ja jednak myślę, że problem jest w tym:
aligator napisał(a):nie wziąłem tego pod uwagę gdyż wcześniej jeździłem z manualną skrzynią i sam wszystko kontrolowałem... a na automacie widać, że jest inaczej pod tym względem.
Niestety - wbrew pozorom automatem trzeba umieć jeździć. To nie tylko kwestia dać drążek skrzyni z P na D i jechać...Miałem tak samo jak kupiłem Jeepa - z początku palił mi ponad 30l/100 ( benzyna 4,7 V8 ), podczas gdy innym spala góra 20/100 km i to przy agresywnej jeździe. A w trasie spalał mi 16 litrów. Okazało sie, że to niewłaściwa jazda automatem po mieście. teraz pali mi po mieście góra 18/100km. I myślę, że tutaj też jest ten sam problem.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...