Jak poprawnie odpowietrzać ABS?

05 Cze 2006, 18:25

Witam wszystkich!!
Mam problemy z ABS-em i podejrzewam ze układ hamulcowy jest zapowietrzony, próbowałem juz odpowietrzyć tak jak w przysłowiowym "maluchu" ale nie jestem pewien czy przy układzie z ABS-em nie trzeba stosować jakiś nad przyrodzonych metod odnośnie usuwania powietrza z całego układu. Proszę pomóżcie, podajcie wskazówki jak należy odpowietrzać cały układ ABS jeżeli samochód stal długi czas bez płynu hamulcowego. Odpowietrzać należy przy włączonym zapłonie, uruchomionym silniku, czy nie ma to wpływu na odpowietrzanie?....
Prus

• 05 Cze 2006, 22:15

trzeba włączyć zapłon i zacząć odpowietrzanie od najdalej położonego koła 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

06 Mar 2014, 15:02

a jak auto ma abs?
    michalinik
    Początkujący

Auto: opel astra 2
    Silnik: 1,6
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Lexus NX - najpopularniejszy SUV Lexusa w Polsce
      Zaprezentowany w 2014 roku model NX stanowi 40 proc. całkowitej sprzedaży japońskiej marki. Ma 4 640 mm długości i 1 645 mm wysokości. Pod maską może pracować jeden z dwóch napędów. Pierwszy to hybryda z 2,5-litrowym ...