Duży, a może mały ?

11 Mar 2011, 13:48

W obecnych czasach mamy do koloru do wyboru aut, byle mieć hajs. Możemy kupić model jaki nam się podoba. Tylko teraz pytanie sedan, SUV hymm a może jeszcze coś innego, auta praktyczne i nie praktyczne, które są najlepsze na obecne czasy ?
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw

11 Mar 2011, 13:56

przy takich pytaniach jest jedna odpowiedź ;)
takie które się podoba i pasuje ci pozycja za kierownicą, jeśli będzie sprawne to będziesz zadowolony nie ważne czy to będzie SUV czy sedan czy kombi ;)
z autem jak z kobietami, każda ma wady, ale z niektórymi można wytrzymać :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

12 Mar 2011, 09:53

Co rozumiesz poprzez "obecne czasy"? Ludzie czasami mi mówią coś na zasadzie, że w dzisiejszych czasach trudno o pracę/mieszkanie/przyzwoite życie. Hmmm... a kiedy to było o to wszystko łatwiej? W średniowieczu, renesansie, pod zaborami, czy może za PRLu?

"Obecne czasy" dla każdego z nas są takie same, ale my jesteśmy różni. Jeden jest singlem (kiedyś nazwano by go starym kawalerem), drugi mimo młodego wieku ma dwoje dzieci, a żona znowu w ciąży. Tacy dwaj panowie mają inne oczekiwania od auta. Dla jednego ważne, żeby np. samochód dobrze się prezentował i wali go to czy bagażnik ma 300, czy 600 litrów. Drugi będzie kupował największe kombi jakie jest, bo gdzieś te dziecięce graty trzeba upchnąć.

I znowu dla właściwości jezdnych najlepiej kupować największe auto jakie się tylko da. Duży, ciężki potwór najczęściej ma bardzo dobre prowadzenie, a my czujemy się w nim bezpiecznie. Ale po co komu np. Nissan Navara, skoro dziennie pokonuje 20 km po zakorkowanym mieście?

Auto trzeba dobrać do własnych potrzeb. Najbardziej uniwersalnym samochodem wydają się auta segmentu C - kompakt. Zasiądzie w nich wygodnie 4 dorosłe osoby, mają w gamie dobre silniki, są na tyle duże aby przewieźć nasz bagaż na wakacje, albo niektóre zakupy z NOMI, a na tyle małe, że dobrze radzą sobie na parkingach. Otwierana klapa z tyłu sprawia, że możemy przewieźć coś dużego gabarytowo (np. w sedanach, co z tego, że bagażniki są większe niż w hatchbackach, skoro otwór załadunkowy jest stosunkowo wąski).

itd.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

17 Mar 2011, 18:41

Właściwie to też jest tak że ojciec będzie chciał mieć jak największe kombi żeby móc z całą rodzinką gdzieś wyjechać na wakacje pakując wszystko w jeden samochód, a osoba niezależna będzie chciała mieć SUVa, czytałem że XC80 Volvo w wersji Summum czyli tej wypaśnej można kupić w cenie Kinetic która jest tańsza ale ma mniej wyposażenia ciekawy zwrot akcji.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw