Duzy bagaznik , najlepiej kombi do 13tys.

20 Paź 2010, 00:58

Witam , potrzebuje zakupic samochod do 13tys zlotych . Samochod bedzie glownie slozyl mi do pokonywania trasy Polska-Niemcy , no i co jakis czas wypad na jakies wieksze zakupy...
Chodzi mi glownie o to zeby samochod byl bezawaryjny , pakowny i w miare rozsadnie palil (max 8,5l PB) w trasie . Lepiej diesel , czy benzyna? slyszalem ze jak diesel sie sypnie to ceny napraw to masakra . Aha odpadaja samochody z koncernu VW
Jak narazie zastanawialem sie nad Saab 9000 , Mazda 626 kombi , Mitsu Galant Kombi...
Poprosze jeszcze o jakies propozycje....
Pozdrawiam i dzieki za porady
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

20 Paź 2010, 08:41

Do 13tyś. spokojnie kupisz też np. Peugota 406 lub Forda Mondeo mkII, jednak ze wszystkich tych propozycji ja bym brał Mazdę :)
Na takich długich trasach zarówno gaz jak i diesel będą się dobrze sprawowały.
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce

20 Paź 2010, 09:44

Mondeo i mazda 626 to dobry wybór. myslę, że mógłbys poszukać jakiegoś volksvagena passata:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Z tym, ze ciężko sprawdzić autentycznosc przebiegu.

Kolejny to audi A4:

Opel vectra:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

20 Paź 2010, 10:09

E34 2.5 + ew. sekwencja.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Paź 2010, 10:50

Tylko, że kolega nie chciał nic z grupy VW :wink:

Mazda bardzo fajna. A moze popatrzyłbyś za Mazdą Xedos 6?
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

20 Paź 2010, 11:52

Xedosów nie było w kombi ;)
siebek25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

FIAT 500 L - auto zbudowane z myślą o rodzinie
    FIAT 500 L - stylistycznie włoska nowość nawiązuje do miejskiej, kultowej 500-setki, jest autem zbudowanym z myślą o rodzinie. Będzie go można podziwiać podczas targów MOTOR SHOW 2013 w Poznaniu. Większością wymiarów ...
    Jak działają aukcje samochodów poleasingowych?
    Kupno samochodu jest zawsze niemałym wyzwaniem. I dotyczy to zarówno małych oraz średnich przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Spora część używanych samochodów sprzedawana jest przez handlarzy, ...

20 Paź 2010, 12:19

hmm , ja jestem w strone japoncow jakos..... za kazdym razem kiedy chcialem kupic jakies inne auto , juz sie wybieralem , to zawsze cos mnie pukalo w glowe :P ogladalem ostatnio jakas Lancia Kombi , ale sam nie wiem , auto fajne , ale pewnie do bezawaryjnosci japonskiej jej daleko.... a co do Xedosa , swietne autko , mialem kiedys tyle ze nie ma kombi i w srodku ciut ciasnawe . Ogolnie to ten samochod bedzie sluzyl mi do przewozu felg do polski.... musza wejsc z 3-4 komplety alufelg i to wszystko.
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Paź 2010, 12:28

Citroen Xsara Kombi, duży bagażnik, nie zardzewieje, żwawe silniki w ofercie, już 1.6 16V daje radę.
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

20 Paź 2010, 12:38

wlasnie znalazlem fajny samochod , jutro jade go zobaczyc , ten to sie nada , odbieglem nieco od japonczykow , ale kazdy chwali ten samochod , wiec jako 2 moze byc , i z tym samochodem bede mogl wozic wiecej felg za jednym razem :P zobaczymy jak zobacze . Jesli chodzi o francuzy to nie jestem zbytnio przekonany , wiem jak znajomi mieli problemy z peugeotami i renaultami , boje sie tych samochodow troche.

a oto link do auta o ktorym mowilem
[link do AutoScout24 wygasł]

[ Dodano: 20 Październik 2010, 21:12 ]
kupilem samochod , podane volvo , lecz okazalo sie ze posiada silnik 2.3 T , jak narazie to moje pierwsze volvo i szczena opada :O taki kolos a taki dynamiczny , a czuje sie w nim jakbym jezdzil na kanapie :D
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika