Duży problem z dowodem rej

05 Kwi 2013, 14:22

Witam , przed przerejestrowaniem zgubiłem dowód rej. na pierwszego właściciela ja jestem 3 właścicielem na tym dowodzie posiadam kartę pojazdu ciąg umów, lecz nie mogę zarejestrować w wk kazali mi sie zgłosić do urzedu gdzie był zarejstrowany samochód po zaświadczenie i tu sie zaczyna problem bo nie mogą wydać takiego zaświadczenia bo właściciel nie zgłosił sprzedaży samochodu a ja nie mam możliwości jakiego kolwiek kontaktu z nim , czy jest jakieś dobre wyjście z tej sytuacji ?
nonameee
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: ford fiesta
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

05 Kwi 2013, 21:03

Bardzo proste wyjście - przejedz przed fotoradarem o 20 km więcej niż jest ograniczenie. Fotka przyjdzie do poprzedniego właściciela. Od razu zgłosi sprzedaż. Oprócz zgłoszenia sprzedaży w WK musi też zgłosić sprzedaż w ubezpieczalni. Może tam zapytaj.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Kwi 2013, 06:04

MotoAlbercik napisał(a):Bardzo proste wyjście - przejedz przed fotoradarem o 20 km więcej niż jest ograniczenie

W życiu bym na to nie wpadł..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2011

06 Kwi 2013, 08:21

fotoradar ostatnio pstryknął ;] a czy musi zgłaszać czy tylko pokaze umowe ? w ubezpieczalni tez nie zgłosiła bo ostatnio policja mnie złapała to powiedziała ze 3 polisy sa na samochód :shock: znajomy miał wezwanie na komende to tylko ksero umowy zrobili a nie zgłaszał sprzedaży
nonameee
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: ford fiesta
Silnik: 1.2
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 1996
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Wyścigowe Lexusy - pewnie o nich nie słyszałeś
    Torowa wersja modelu LFA, RC F GT3 i LC GT500 - sportowe Lexusy dobrze wpisały się wyścigowy krajobraz na całym świecie. Ale Lexus ścigał się również luksusową limuzyną GS, hatchbackiem CT 200h, a nawet hybrydowym ...