DWA KABLENIE WPIETE POD LEWARKIEM FREELANDER

05 Lut 2009, 07:07

WCZORAJ ZNALAZLEM DWA PRZEWODY NIEBIESKI I BRAZOWY POD GUMA LEWARKA OD CZEGO SA I GDZIE JE WPIAC
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

05 Lut 2009, 15:14

rafciuch napisał(a):WCZORAJ ZNALAZLEM DWA PRZEWODY NIEBIESKI I BRAZOWY POD GUMA LEWARKA OD CZEGO SA I GDZIE JE WPIAC
- najprawdopodobnie przewody dochodziły do przełącznika rurkowego zamontowanego na dzwigni biegów/hamowanie - blokada podczas jazdy /zjazdu/ z ostrej góry oraz wspinania się na ostre wzniesienie, po niemiecku /bo mam taką instr./ten przełacznik nazywa się - HANGABFAHRTHILFE. Włąącza się go - rurkę wcisnąc do dołu i przekręcić w lewo./ może tego przełącznika na dzwigni nie masz? jest zdięty?.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

05 Lut 2009, 18:47

To są kable od kontroli zjazdu.Masz żółty przełącznik i jak go wciśniesz to hamujesz silnikiem.Ktoś mówił że po włączeniu można jechać max 7 km/h.Ja u siebie nie sprawdzę bo są przecięte kable.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

06 Lut 2009, 07:12

no mam ten zlty przycisk ale jak mam te kmostke wpiac bo nie ma gdzie czy musze cos rozkrecac
rafciuch
Aktywny

06 Lut 2009, 08:35

Aż muszę sprawdzić u siebie, bo coś mi ten hamulec zjazdowy nie działa... Może i u mnie są przecięte te przewody...?
passat1
Początkujący

06 Lut 2009, 14:25

ja nie mam przecietych kancza sie mala siwa kostka ale gdzie ma ta kostka wejsc zrobcie prosze fote jak jest u was
rafciuch
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile hybrydy jest w samochodzie elektrycznym?
    Samochody elektryczne są niemal tak stare jak sama motoryzacja. Mimo to uważa się je obecnie za nowość na motoryzacyjnym rynku. To dlatego, że na przełomie XIX i XX wieku przegrały one konkurencję z samochodami spalinowymi ...

06 Lut 2009, 15:54

Trzeba mocno podgiąć gumę od lewarka i tam będzie widać kostkę do której ją trzeba wpiąć.Nie wiem dlaczego 90% frelków ma to rozpie...
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Lut 2009, 18:09

A czy jak u mnie jest wypięty wał to będzie działał ten reduktor???
passat1
Początkujący

06 Lut 2009, 18:22

siema chlopaki ja tez mam ten problem z systemem zjazdu po zalaczeniu tego pstryczka nie miga mi zielona kontrolka na pulpicie koles ma tego samego felka i jemu to dziala kontrolki sa sprawne a te kable jescze raz co i gdzie je wpiac?Pozdro wszystkim
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drammen Norwegia

06 Lut 2009, 18:47

a czy te rozpiete able moga byc przyczyna swiecenia 3 kontrolek abs tc i hamulca zjazdowego?
rafciuch
Aktywny

06 Lut 2009, 20:06

Nie wiem ale ja przed chwila to naprawilem system zjazdu juzdziala przy lewarku sa dwa kabelki z kostka u mnie akuratbyly odciete od przelacznika niebieski ma isc od strony oasazera czarny strona kierowcy male lutowanie do stycznika i dzaiala jak ta lala :D
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Lut 2009, 20:25

Chlopaki a czy ktos wie o co moze chodzic u mnie pod konsola znalazlem dwie kostki jedna zolto zielona nie wiem od czego na cienkim dwu zylowum kabelku a druga czarna szeroka ale olaska i nie wiem o co chodzi czy ktos moze wie od czego one sa i gdzie maja byc podpiete????????????
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

06 Lut 2009, 20:59

rafciuch napisał(a):a czy te rozpiete able moga byc przyczyna swiecenia 3 kontrolek abs tc i hamulca zjazdowego?

U większości są one wypięte, bądź odcięte i nic nie świeci.Najprawdopodobniej masz błąd w komputerze, albo komputer wychwycił usterkę.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika