Witam,
Z racji tego, że w tym tygodniu dostanę odszkodowanie za skasowane Volvo C30, a jazda Golfem 3 nie należy do cudownych doświadczeń oraz że moja druga połówka w zeszłym tygodniu sprzedała Corollkę E11 poszukujemy dwóch autek. Dość dokładnie przewertowaliśmy cały dział... i tak w ramach upewniania się zakładamy temat. Do rzeczy.
I SAMOCHÓD (DLA NIEJ)
= Budżet (do 10-12 tyś. bez wkładu oraz opłat)
= Rejon ( Mińsk Mazowiecki)
= Użytkowanie ( dojazd do pracy 50 km w jedną stronę, czyli rocznie około 20-25 tyś. km, 50% miasto 50 % trasa) - celujemy w benzynkę z możliwością zagazowania
Zacznijmy od tego, że musi to być sedan, nic innego Nam nie podchodzi, a chcielibyśmy by po średnio podobających nam się autach, w końcu coś...
Segment C lub D.
- Odpadają Audi, VW, Skody, Seaty - kompletnie nie dla Nas.
- Myśleliśmy nad roverem 75 lub 45, ale dużo czytaliśmy o awaryjności, z resztą nie wiem jak z silnikami do gazu, ale bardzo Nam się podobają.
- Szczerze to jesteśmy prawie zdecydowani na Avensisa I 2.0 , ale z wyglądu to nie do końca jest to..
-BMW E36 kompletnie nie dla Niej...
- Myślimy nad Hondą Accord 1.8 , ale nie wiem czy dostaniemy coś w tym budżecie
- Forda Mondeo bym nie chciał, bo brat ma...
- Myślałem nad Pugiem, ale nie podchodzi z wyglądu... to samo Citroeny. Ale może Laguna 1.6 ?
II SAMOCHÓD (DLA MNIE)
= Budżet (17-20 tyś. bez wkładu oraz opłat)
= Rejon ( Mińsk Mazowiecki oczywiście do 150 km pojadę )
= Użytkowanie ( dojazd do pracy 70 km w jedną stronę + co weekend do rodziny 120 km. czyli rocznie około 30-40 tyś. km, 30% miasto 70 % trasa) - Benzyna + Gaz,
Musi być do sedan. Hmm tak samo segment C lub D.
- Odpadają Audi, VW, Skody, Seaty.
- myślałem nad BMW E46 , ale nie ma tego czegoś z wyglądu.
- to samo LEXUS IS200...
- Opel vectra C to bardziej rozsądek bo tanie części, wygląd nawet okey... ale nie wiem
- Już bardziej Saab 93 - chyba mój numer 1
- Volvo S80 - opada, bo jednak chcę czegoś innego po C30
- Forda Mondeo bym nie chciał, bo brat... i do gazu tylko 2.5 tak?
- Accord VII jest obłędny, ale za mały budżet... a nie chcę dokładać, bo można tak w nieskończoność...
- może jakiś francuz? ale nie mam pojęcia jaki
![Smutny :(]()
- bardzo podoba mi się też Sonata, ale nie wiem który do gazu? I czy to udane auto? jednak troszkę się cykam to samo Saab... Kia Megantis czy jakoś tak mi się nie podoba...
To chyba tyle. Chciałbym by ktoś coś dodał, nie wiem, jakieś opinie, silniki , jak gaz? Może jakieś inne propozycje... wstępnie zdecyduję się chyba na Saaba.
Z góry dziękujemy za pomoc czy spostrzeżenia.